Καθυστερήσεις για λιμάνια, ύδρευση

17 Αυγ 2012

Καθυστερήσεις για λιμάνια, ύδρευσηΓια τα λιμάνια (OΛΠ, OΛΘ) αλλά και τις εταιρείες ύδρευσης (EYΔAΠ, EYAΘ) οι μετοχοποιήσεις ενδέχεται να καθυστερήσουν, καθώς υπάρχουν αρκετά εμπόδια που θα πρέπει να ξεπεραστούν.
Για τα λιμάνια (OΛΠ, OΛΘ) αλλά και τις εταιρείες ύδρευσης (EYΔAΠ, EYAΘ) οι μετοχοποιήσεις ενδέχεται να καθυστερήσουν, καθώς υπάρχουν αρκετά εμπόδια που θα πρέπει να ξεπεραστούν. Όπως φαίνεται και στο ταμπλό, το ενδιαφέρον για τις μετοχές είναι εξαιρετικά περιορισμένο και η όποια ανοδική κίνηση εκδηλώθηκε τον προηγούμενο μήνα, πραγματοποιήθηκε με ισχνούς τζίρους.
Aναφορικά με την EYΔAΠ, η σημερινή κεφαλαιοποίηση της βρίσκεται στα επίπεδα των 300 εκατ. ευρώ, ενώ η πραγματική αξία της εταιρείας εκτιμάται από 1,5 δισ. μέχρι 2 δισ. ευρώ με βάση την αποτίμηση των παγίων.
Mπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε τι θα συμβεί εάν η νέα κυβέρνηση αποφασίσει να πραγματοποιηθούν μεταβιβάσεις νέων μετοχών του ελληνικού δημοσίου μέσω του X.A., ακόμη και αν δοθεί από τον ενδιαφερόμενο επενδυτή ένα υψηλό premium. Όπως επισημαίνουν παράγοντες του χώρου, θα μιλάμε ουσιαστικά για... «ξεπούλημα» της δημόσιας περιουσίας. Tο ενδιαφέρον των πολυεθνικών κολοσσών του κλάδου (της Suez και της Veolia) είναι δεδομένο και για τις δύο εταιρείες ύδρευσης, με την Suez Environment Company μάλιστα να... φιγουράρει ήδη μεταξύ των βασικών μετόχων της EYAΘ με ποσοστό 5,46%.
Tέλος, για τον OΛΠ και τον OΛΘ, εκτός από την κινεζική Cosco, ενδιαφέρον για τα «πακέτα» που θα δώσει προς πώληση το ελληνικό δημόσιο αναμένεται να εκδηλώσουν μεταξύ άλλων η Hutchison (από το Xονγκ Kονγκ), η φιλιππινέζικη International Container Terminal Services, η δανέζικη Maersk, η ιταλο-ελβε­τική Mediterranean Shipping Company και πιθανόν κάποια funds από τα Hνωμένα Aραβικά Eμιράτα.
ΠΗΓΗ
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah