«Αν δεν πάρουμε τη δόση θα πεινάσουμε»

23 Οκτ 2012

23/10/2012 3:57:00 πμ





Ρεπορτάζ: Κωνσταντάτου Μαριάνθη
«Αν δεν πάρουμε τη δόση θα πεινάσουμε» είπε μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος για ακόμα μία φορά μέσα σε λίγες μόλις ημέρες, χρησιμοποίησε δραματικούς τόνους περιγράφοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία.

«Το κόστος θα είναι άπειρο για την χώρα, αν δεν πάρουμε τη δόση. Θα πεινάσει κόσμος. Ζούμε σήμερα ως χώρα γιατί έχουμε πάρει τις προηγούμενες δόσεις. Καταλαβαίνετε τι θα γίνει αν δεν πάρουμε τη δόση των 31,5 δις ευρω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

Παράλληλα, ο Υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την μείωση του ποσοστού του Δημοσίου σε ΔΕΚΟ, τόνισε τη σημασία των αποκρατικοποιήσεων για τις οποίες εξήγησε ότι «εξυπηρετούν τρεις στόχους : την μείωση του δημόσιου χρέους, την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων και την ενίσχυση της ανάπτυξης».

Πάντως, οι κυβερνητικοί εταίροι εξέφρασαν σοβαρές επιφυλάξεις για το νομοσχέδιο. Μάλιστα, η ΔημΑρ το καταψήφισε αφού όπως δήλωσε η εισηγήτρια του νομοσχεδίου κυρία Ασημίνα Ξηροτύρη: «Στις ΔΕΚΟ που διαχειρίζονται φυσικούς πόρους και αγαθά το Δημόσιο πρέπει να διατηρεί το στρατηγικό έλεγχο». Από το ΠΑΣΟΚ, επιφυλάξεις εξέφρασε ο κ. Πάρης Κουκουλόπουλος λέγοντας ότι πρέπει οι ρυθμίσεις που αφορούν τις αποκρατικοποιήσεις πρέπει να έρχονται στη Βουλή μία-μία. Ωστόσο, οι διευκρινίσεις που έδωσε ο κ. Γιάννης ΣΤουρνάρας φαίνεται ότι έπεισαν τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι τελικά υπερψήφισαν τη ρύθμιση.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα.

Κοινωνική κατάρρευση 

 

 
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah