ETF - IDC ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΙΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στα ευρωπαϊκά λιμάνια

21 Φεβ 2013

»(ETF) και της Διεθνούς Λιμενεργατών« Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εργαζομένων στις Μεταφορές - Ευρωπαϊκή ζώνη (IDC-Ε) συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης λιμάνια, καθώς και τις κρίσιμες καταστάσεις σε ορισμένα κράτη μέλη.
Μετά από συναντήσεις τους, οι δύο οργανισμοί κυκλοφόρησε την ακόλουθη κοινή επισκόπηση της κατάστασης, από κοινού συγγράψει ο Terje Samuelsen, καρέκλα τμήμα ETF λιμενεργατών, και ο Anthony Tetard, η IDC συντονιστής για την Ευρωπαϊκή ζώνη.
logo_idc_petit.jpg
etf.jpg
ETF - IDC ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΙΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στα ευρωπαϊκά λιμάνια
Η IDC ETF και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την πρόθεσή της να μην παρέμβει για διακίνηση φορτίων και εργασία λιμάνι. Ωστόσο, αυτά εξακολουθούν να ανησυχούν για την εξέλιξη Εφοπλιστών ζητεί την απελευθέρωση από το λιμάνι Εργασίας και τη δυσανάλογη επιρροή που αυτή η ομάδα έχει πάνω από τις απόψεις της Επιτροπής.

Επιπλέον, τα βαθιά του ανησυχία για τις εθνικές προσπάθειες για την αποδυνάμωση επίπεδο του οργανωμένου λιμενεργάτες στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προωθεί τον κοινωνικό διάλογο σε ευρωπαϊκό επίπεδο και οι εθνικές κυβερνήσεις πρέπει επίσης να ενθαρρύνουν μέσω του κοινωνικού διαλόγου για την αντιμετώπιση των κρίσιμων καταστάσεων που έχουν βιώσει που σε ορισμένα κράτη μέλη, η Πορτογαλία και η Ελλάδα Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα

Προς όφελος του συνόλου του τομέα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να διασφαλίσει ότι η διαφάνεια είναι εγγυημένη, ότι τα κοινωνικά κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη, και ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων γίνονται σεβαστά σε περίπτωση παραχώρησης στις ιδιωτικές επιχειρήσεις και τους επενδυτές.

Ζητούν τα ευρωπαϊκά και ελληνικά ενδιαφερόμενες αρχές να θέσουν τέρμα στον τρόπο οι πράξεις της Cosco διεξάγεται στον Πειραιά, χωρίς σεβασμό των βασικών εργαζομένων και το δικαίωμα της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι. Αυτές οι πρακτικές πρέπει να γίνονται ανεκτές και θα πρέπει να είναι ότι τα ευρωπαϊκά πρότυπα εξασφαλίζεται ο επενδυτής όποιος είναι εγγυημένη σε όλους τους ευρωπαϊκούς λιμένες.

Οι δύο Οργανισμοί Αποφασισμένος να υπερασπιστεί τα ευρωπαϊκά λιμάνια, που αποτελούν τα πιο παραγωγικά του κόσμου, για τα μέλη τους, οι γενιές κοινότητα και το μέλλον. Είναι ενωμένοι και εγρήγορση ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ, και είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τους, τόσο τους ενδιαφερόμενους φορείς και να αναλάβει δράση εάν είναι απαραίτητο. Μπορούν τώρα ανυπομονούμε για την έναρξη της διαδικασίας του κοινωνικού διαλόγου, στο οποίο έχουν δεσμευτεί οι δύο Οργανισμοί, όπου θα εργαστούν από κοινού για το όφελος των ευρωπαίων λιμενεργατών.

Οι δύο οργανώσεις και τα μέλη τους πεπεισμένοι ότι μέσα από διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους την πραγματική μελλοντική βιομηχανική δράση μπορεί να αποφευχθεί.

Ως εκ τούτου, συμφώνησαν να συναντηθούν και πάλι φέτος την άνοιξη για να ελέγξετε αν υπάρχουν στον κοινωνικό διάλογο προχωρά έχουν γίνει στην Πορτογαλία και την Ελλάδα. Στην έλλειψη οποιασδήποτε απτής προόδου που θα αποφασίσει αν υπάρχει ανάγκη να προβεί σε οποιαδήποτε συλλογική δράση για να προσφέρει Διεθνούς Αλληλεγγύης προς τους λιμενεργάτες Συμμετέχει στις προαναφερθείσες συγκρούσεις.

Καλούν επίσης το ΕΚ για να γίνει μια έρευνα για το ενδεχόμενο αντι-ανταγωνιστική συμπεριφορά των Ναυτιλιακών Γραμμών που αναπτύσσονται στην εξουσία εις βάρος των άλλων ενδιαφερομένων λιμάνι.

ΤΕΛΟΣ

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε:
Στο ETF. Livia Spera. Τηλ:  +32 (0) 2 285 46 68 . E-mail: l.spera@etf-europe.org
Στο IDC. Σουζάνα Busquets. Τηλ.  +34 93 225 25 28 . E-mail: coordination@idcdockworkers.org
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah