ΣΤ. ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ: ΕΠΙΣΠΕΥΔΕΤΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΛΠ

20 Ιουν 2013

Δυνατότητα επίσπευσης της αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ ΟΛΠ+1,24% και άλλων δημοσίων επιχειρήσεων «βλέπει» ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Wall Street Journal, ο επικεφαλής του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου δήλωσε ότι η πώληση του 74% των μετοχών του ΟΛΠ - που ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο και είχε σχεδιασθεί ενδεικτικά να γίνει το 2014 - μπορεί να επισπευσθεί και να πραγματοποιηθεί φέτος, προσθέτοντας ότι μπορεί να περιλαμβάνει την παραχώρηση του μάνατζμεντ για μία περίοδο 30 έως 40 ετών.Η πώληση αυτή θα μπορούσε δυνητικά να συμβάλει στην κάλυψη ενός μεγάλου μέρους της εκτιμώμενης υστέρησης 1 δισ. ευρώ από τον στόχο για τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις το 2013 που προβλέπεται στο μνημόνιο, αναφέρει η WSJ στο δημοσίευμά της.

Το λιμάνι «είναι μία ώριμη εναλλακτική, οι κινέζοι επενδυτές έχουν ήδη παρουσία εκεί και πρόσφατα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε την Κίνα», δήλωσε ο κ. Σταυρίδης. «Έχουμε αρκετές εναλλακτικές επιλογές. Έως το τέλος του επόμενου μήνα θα έχουμε πάρει την τελική απόφαση», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τη WSJ, ο κ. Σταυρίδης ανέφερε ότι άλλες αποκρατικοποιήσεις που μπορούν να επισπευσθούν περιλαμβάνουν τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, ένα ποσοστό 6% μετοχών του ΟΤΕ ΟΤΕ-0,31% που ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο και τη συμμετοχή του κράτους κατά σχεδόν ένα τρίτο στο μετοχικό κεφάλαιο των ΕΛΠΕ.
Όσον αφορά στον διαγωνισμό για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, ο κ. Σταυρίδης είπε πως «θα επαναπροκηρυχθεί μόλις γνωρίζουμε πώς θα γίνει και είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την αγορά». Όπως είπε, μπορεί να πάρει ενάμισι χρόνο μέχρι να ολοκληρωθεί ο νέος διαγωνισμός.
Αναφερόμενος στον προηγούμενο διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ, στο πλαίσιο του οποίου δεν υποβλήθηκαν τελικές προσφορές, ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ έκανε λόγο για αποτυχία, αλλά υποστήριξε πως το αποτέλεσμα οφείλεται στις συνθήκες της αγοράς «που δεν είναι δικό μας λάθος». Υπάρχουν, όμως, εναλλακτικές που μπορούμε να επιταχύνουμε, άλλα πράγματα που μπορούμε να προχωρήσουμε πολύ ταχύτερα, δήλωσε ο κ. Σταυρίδης.
«Με τον λιμένα του Πειραιά μπορούμε να πάμε πολύ ταχύτερα, με τον λιμένα της Θεσσαλονίκης μπορούμε να επιταχύνουμε, με το σιδηροδρομικό σύστημα μπορούμε να πάμε ταχύτερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά την αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, ο κ. Σταυρίδης δήλωσε πως «φαίνεται να πηγαίνει καλά» και πως «στο τέλος της εβδομάδας ή και νωρίτερα θα έχουμε αποτελέσματα». «Εάν ολοκληρώσουμε (την αποκρατικοποίηση) του ΔΕΣΦΑ, για την οποία είμαστε αισιόδοξοι, η όλη δυναμική γύρω από τη ΔΕΠΑ θα αλλάξει», εκτίμησε.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah