Κρίσιμες ημέρες αποφάσεων για τον ΟΛΠ

28 Ιουν 2013

Η επίσκεψη του κάπτεν Γουέϊ φαίνεται ότι δρομολογεί εξελίξεις για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

Το απόγευμα ο ισχυρός άνδρας της Cosco θα επισκεφθεί μαζί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά την προβλήτα που έχει η θυγατρική της κινέζικης εταιρείας ΣΕΠ ΑΕ και θα εγκαινιάσουν την μισοτελειωμένη προβλήτα ΙΙΙ, η οποία υπολογίζεται ότι θα αρχίσει να λειτουργεί το 2015 εν μέσω κινητοποιήσεων των εργαζόμενων στον ΟΛΠ (για να διαβάσετε την σχετική ανάρτηση πατήστε εδώ)

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συγκέντρωση στην είσοδο του ΣΕΜΠΟ ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και από τις 11 το πρωί βρίσκονται στον χώρο 3 κλούβες με άνδρες των ΜΑΤ.

Τελικά έγινε μεγάλη ειρηνική συγκέντρωση των εργαζόμενων στο λιμάνι, η οποία, όπως είπε και ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ Γιώργος Γεωργακόπουλος είναι η αφετηρία ενάντια στις νέες προσπάθειες ιδιωτικοποίησης του λιμανιού.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ακόμα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας, ο αναπληρωτής γραμματέας της ΓΣΕΕ Δανούσης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά Μ. Ξουράφης, ο γενικός γραμματέας του ΕΚΠ Αντώνης Νταλακογεώργος κ.α.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης παρέμειναν εργαζόμενοι στον χώρο ενώ πλησιάζοντας η ώρα της άφιξης του πρωθυπουργού έκαναν ξανά την εμφάνισή τους πολυάριθμοι άνδρες των ΜΑΤ

Στο μεταξύ αύριο Πέμπτη ο κάπτεν Γουέϊ, που έχει μεγάλη θέση και στον μηχανισμό του ΚΚ Κίνας, θα έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στ. Σταυρίδη, δεδομένου ότι το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων κατέχει πλέον το 75% των μετοχών του ΟΛΠ που είχε το Δημόσιο.

Να σημειωθεί ότι η Cosco έχει ζητήσει μείωση του τιμήματος που οφείλει να καταβάλει στον ΟΛΠ και αυτό είναι το πρώτο θέμα που αναμένεται να θέσει ο πρόεδρος της κινέζικης εταιρείας ενώ στο τραπέζι θα βρεθεί και το ενδεχόμενο της πώλησης πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στην Cosco αν και κάτι τέτοιο δύσκολα θα γίνει αποδεκτό από την ΕΕ.

Πάντως, εντός της ΝΔ και όπως έχει φανεί από κυβερντικούς παράγοντες όπως ο Γ. Στουρνάρας και προ ημερών ο Σ. Σταυρίδης υποστηρίζεται η άποψη της παραχώρησης πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ πράγμα που εάν προκριθεί ίσως βρει αντίθετο το ΠΑΣΟΚ, δεδομένου ότι μόλις προ ημερών ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε ταχθεί δημόσια στον Πειραιά υπέρ της παραχώρησης δραστηριοτήτων.

Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι το επόμενο διάστημα θα πρέπει να αναμένονται εξελίξεις σε σχέση με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, που η κυβέρνηση θα επιδιώξει και για επικοινωνιακούς λόγους.

ΠΗΓΗ
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah