Τρόικα: Πουλήστε τώρα τον ΟΛΠ

15 Οκτ 2013

Να σταματήσουν άμεσα οι συζητήσεις με τους Κινέζους για το εγγυημένο αντάλλαγμα και να προχωρήσει η διαδικασία αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ ζητάει η τρόικα από την κυβέρνηση.

Αυτό συνάγεται από τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ

Συγκεκριμένα ο υπουργός είπε: «Ακόμα δεν έχουμε βγάλει τον διαγωνισμό στον αέρα. Δεν έχουνε κανένα πρόβλημα ποιος θα είναι, αν θα είναι Κινέζοι ή άλλοι επενδυτές που θα αγοράσουν τον ΟΛΠ. Αντιθέτως, θα σας έλεγα ότι η Τρόικα  πιέζει προς την κατεύθυνση «Σταματήστε την οποιαδήποτε σύμβαση,  να συζητάτε με τους Κινέζους  και προχωρήστε στον διαγωνισμό της αποκρατικοποίησης». Όμως,  εμείς θεωρούμε, ότι είναι ουσιαστικό να προχωρήσουμε και σε αυτή την  επέκταση της σύμβασης.  Είμαστε και νομικά δεσμευμένοι από την σύμβασή μας, του 2008 να μπούμε σε αυτή τη διαπραγμάτευση με τους Κινέζους, για  το πως θα γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο Πρωθυπουργός και εγώ  στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια και προσπαθούμε να απαντήσουμε σε όλα αυτά τα ερωτήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που  ομολογώ δεν είναι πάρα πολύ εύκολο να απαντηθούν σε ορισμένες τους εκφάνσεις».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Η διοίκηση του ΟΛΠ ως προς την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού είναι σύμφωνη κύριε Βαρβιτσιώτη,  δηλαδή ο  κ. Ανωμερίτης είναι μαζί;»

ΥΝΑ Μ.ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: «Ο κ. Ανωμερίτης έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν είναι μαζί αλλά δεν αφορά τον κ. Ανωμερίτη το θέμα. Τις μετοχές τις έχει το ΤΑΙΠΕΔ, δεν τις έχει ο κ.  Ανωμερίτης. Είναι ξεκάθαρο ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα αποφασίσει πότε και με ποιους όρους θα προκηρύξει τον διαγωνισμό. Ούτε καν το Υπουργείο δεν τις έχει τις μετοχές. Να ξέρετε ότι η Κυβέρνηση δεν έχει διορίσει πλέον μέλη στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Συνεπώς κ. Βαρβιτσιώτη, εσείς μεταξύ μιας διοίκησης του ΟΛΠ που είναι αντίθετη με την ιδιωτικοποίηση, μεταξύ της κινεζικής COSCO που ενδιαφέρεται, μεταξύ της  Ευρωπαϊκής Ένωσης που ενδεχομένως να αντιδρά στη νέα Σύμβαση και ενός ΤΑΙΠΕΔ που πρέπει να επισπεύσει τις διαδικασίες, ποιος είναι ο ρόλος σας;»

ΥΝΑ Μ.ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: «Ο ρόλος μου είναι να συγκεράσω όλες αυτές τις απόψεις και να εφαρμόσω την Κυβερνητική πολιτική και την εντολή του Πρωθυπουργού. Αυτή είναι μία: Να αφήσουμε ανοιχτό το δρόμο για τους κινέζους επενδυτές στα πλαίσια της στρατηγικής συνεργασίας που θέλουμε να έχουμε με την Κίνα και βεβαίως να προχωρήσουμε στη διαδικασία αποκρατικοποίησης του λιμανιού γιατί έχουμε και το στόχο των 450 εκατομμυρίων ευρώ ως έσοδα την επόμενη χρονιά από την αποκρατικοποίηση των λιμένων και πρέπει να επιτύχουμε τους  χρόνους, γιατί ξέρετε ότι η διαδικασία αποκρατικοποίησης,  δεν είναι μια απλή διαδικασία.  Στην περίπτωση του ΟΠΑΠ νομίζω ότι πήρε δεκατρείς μήνες. Σε άλλες περιπτώσεις έχει πάρει πολύ περισσότερο χρόνο. Γι αυτό και πρέπει να ξεκινήσει  και άμεσα  αυτή  η διαδικασία».

ΠΗΓΗ
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah