Διεθνείς συνεργασίες προωθεί ο ΟΛΠ

8 Νοε 2013

Αντιπροσωπείες από την Κένυα και το Χόνγκ Κόνγκ επισκέφθηκαν τις τελευταίες ημέρες τον ΟΛΠ και είχαν συναντήσεις με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Ανωμερίτη για την ανάπτυξη συνεργασιών σε θέματα μεταφορών.

Ειδικότερα, τον ΟΛΠ Α.Ε. επισκέφθηκε η Υπουργός Α. Αφρικανικών  Υποθέσεων, Εμπορίου και Τουρισμού της Δημοκρατίας της Κένυα κα Phyllis Jepkosgei Kandie,  συνοδευόμενη από την Πρέσβη της Κένυα κα J.W. Gaita, την Πρόξενο κα. Β. Πανταζοπούλου και Συμβούλους της Κυβέρνησης της Κένυα.

Η επίσημη συνάντηση με τη Διοίκηση του ΟΛΠ Α.Ε. είχε ως κύριο αντικείμενο, τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε θέματα θαλάσσιων μεταφορών, κρουαζιέρας και λιμενικών υποδομών.

Οι δύο πλευρές, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης συμφώνησαν μέσω της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Κένυα στην Αθήνα να συγκροτήσουν κοινή επιτροπή εμπειρογνωμόνων με κύρια θέματα: (α) τη συνεργασία των λιμενικών Αρχών Πειραιά και Mombasa για θέματα υποδομών και τεχνογνωσίας, (β) τα θέματα εμπορευματικών μεταφορών της Κένυα προς τις χώρες της Ευρώπης, μέσω της Πύλης του Πειραιά και (γ) συνεργασία σε θέματα κρουαζιέρας με ΟΛΠ Α.Ε. και MedCruise.

Νωρίτερα, αντιπροσωπεία του  Οικονομικού και Εμπορικού Γραφείου της Περιφέρειας του Hong Kong επισκέφθηκε τον ΟΛΠ Α.Ε. και είχε συνομιλίες με στελέχη του ΟΛΠ Α.Ε. με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Παναγιώτη Πετρουλή,

Οι εκπρόσωποι του Hong Kong and Trade Office, που έχει έδρα και στις Βρυξέλλες και βασικό στόχο την ενίσχυση των διμερών σχέσεων του Hong Kong με τις ευρωπαϊκές χώρες, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα επενδυτικά σχέδια και τις αναπτυξιακές προοπτικές του ΟΛΠ Α.Ε. και στάθηκαν ιδιαίτερα στη σιδηροδρομική σύνδεση του Λιμένος.

Εξέφρασαν μάλιστα τα θερμά τους συγχαρητήρια προς τη Διοίκηση του Λιμένος για τις ενέργειές της οι οποίες έχουν οδηγήσει στη σημαντική αύξηση των μεγεθών της εταιρείας και εκδήλωσαν την επιθυμία να επανέλθουν, ώστε να αναπτύξουν ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες συνεργασίας στους τομείς των θαλασσίων μεταφορών.

πηγη
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah