Την Τετάρτη 26/2 στην Βουλή το θέμα του ΟΛΠ

21 Φεβ 2014

Αιφνιδιασμός επικράτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, στον χώρο του ΠΑΣΟΚ από την πρωτοβουλία κυβερνητικών παραγόντων να εισάγουν, την Τετάρτη 26/2 προς συζήτηση στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το θέμα της "αξιοποίησης της συμμετοχής του ΤΑΙΠΕΔ στον ΟΛΠ ΑΕ".

Σύμφωνα, πάντα, με πληροφορίες στελέχη του ΠΑΣΟΚ εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα θέμα, που δεν έχει συζητηθεί ανάμεσα στα δύο κόμματα, που στηρίζουν την κυβέρνηση, ώστε να υπάρχει συμφωνία.

Το ρήγμα στο κυβερνητικό στρατόπεδο για το θέμα του ΟΛΠ έχει φανεί εδώ και καιρό και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν εξελίξεις.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Pireas2day.gr το θέμα θα απασχολήσει σε σύσκεψη, που θα γίνει στο ΠΑΣΟΚ με κορυφαία στελέχη και ίσως με την συμμετοχή του Προέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου, αφού επιστρέψει από το ταξίδι του στο εξωτερικό, προκειμένου να καθοριστεί η στάση του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, στην ενημέρωση, που έχει δοθεί στους βουλευτές των κομμάτων, που συμμετέχουν στην επιτροπή, η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα γίνει ενημέρωση από τον υπουργό Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη και ακρόαση της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ για τον τρόπο αξιοποίησης των μετοχών του Οργανισμού, που έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία του ΤΑΙΠΕΔ.

Το κείμενο της ημερήσιας διάταξης έχει ως εξής:

  • Ενημέρωση από τον Υπ.Ναυτιλίας και Αιγαίου Βαρβιτσιώτη και ακρόαση από τη Διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουασίας του Δημοσίου σχετικά με τη διαδικασία αξιοποίησης της συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου (και ήδη του ΤΑΙΠΕΔ) στην ΑΕ με την επωνυμία ΟΛΠ

Σύμφωνα με πληροφορίες στους βουλευτές δεν έχει δοθεί κείμενο προκήρυξης διαγωνισμού, πράγμα που δεν αποκλείεται να γίνει τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο, κάποιες πηγές επιμένουν ότι δεν θα δοθεί κείμενο προκήρυξης στους βουλευτές και η συζήτηση θα έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες εκτιμήσεις ότι η κυβέρνηση θα αποφύγει να δώσει κείμενο προκήρυξης ώστε να να γίνει μια ενημέρωση- συζήτηση προθέσεων και να ξεφύγει από τον "σκόπελο" των αντιδράσεων, που θα προκαλέσει η εκποίηση των μετοχών και από φορείς της πόλης του Πειραιά, ιδιαίτερα σε προεκλογική περίοδο.

Σε κάθε περίπτωση εντύπωση προκαλεί ότι η ενημέρωση θα γίνει από τον κ. Βαρβιτσιώτη και όχι από το οικονομικό επιτελείο, στο οποίο υπάγεται το ΤΑΙΠΕΔ ενώ ερωτηματικό αποτελεί για το ένα θα κληθούν φορείς.

Οι εργαζόμενοι

Στο μεταξύ, σε αναβρασμό βρίσκονται από το μεσημέρι και οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ ενώ έχουν προειδοποιήσει ότι από την Δευτέρα θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις στο πλαίσιο της απόφασης, που έχει ληφθεί να ξεκινήσουν τις κινητοποιήσεις τους μόλις πάει το θέμα στην Βουλή.

ΠΗΓΗ
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah