Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους στο λιμάνι Θεσσαλονίκης

11 Μαρ 2014


Στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 3 το μεσημέρι, πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην όποια πώληση λιμανιών της χώρας, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής του σωματείου λιμενεργατών του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) Δημήτρης Θηρίου.
Η σημερινή στάση εργασίας εντάσσεται στο πλαίσιο ανάλογων κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται σε όλα τα λιμάνια, σύμφωνα με τις επιταγές των Ομοσπονδιών Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και Φορτοεκφορτωτών Ελλάδας (ΟΦΕ).
Υπενθυμίζεται ότι το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) έχει ήδη ανακινήσει τη διαδικασία που αφορά την πρόσκληση ενδιαφέροντος πώλησης του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο.
Οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ καλούν το ΤΑΙΠΕΔ και την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα προς την επιλογή κατευθύνσεων που θα ενισχύσουν και θα αναπτύξουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, έτσι ώστε να καταστεί ένα μεγάλο και σύγχρονο δημόσιο λιμάνι, "κρίκο στην μεταφορική αλυσίδα, κατά πως τού πρέπει".
Μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ, επισημαίνουν ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μπορεί να καταστεί διαμετακομιστικό κέντρο στη ΝΑ Ευρώπη και στη βαλκανική ενδοχώρα, αλλά ταυτόχρονα είναι λιμάνι που εξυπηρετεί την εθνική οικονομία.
Τονίζουν ακόμη ότι η μετατροπή της κερδοφορίας του λιμανιού σε ανάπτυξη μπορεί να γίνει με σχεδιασμό του επενδυτικού προγράμματος, με νέες υποδομές και με εκσυγχρονισμό των ήδη υπαρχόντων, με συμπράξεις για την υλοποίηση του logistics terminal, crusie terminal, με αξιοποίηση και εκσυγχρονισμό χερσαίων δικτύων μεταφοράς για την ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών, με προσέλκυση νέων φορτίων και δημιουργία clusters υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας και με βελτίωση του χρόνου και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah