Δρίτσας:Η δημοτική αρχή κλεισμένη στην αλαζονεία

4 Απρ 2014


Τρείς κινήσεις για το θέμα της μεταστέγασης των δικαστηρίων του Πειραιά πρότεινε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (ΔΣΠ) Γιώργο Σταματογιάννη και μέλη του ΔΣ του ΔΣΠ.

Παράλληλα, ο κ. Δρίτσας χαιρέτησε την πρωτοβουλία του ΔΣΠ για να κάνει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ για να καταγγείλει με έμφαση τον δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο λέγοντας:
«Μόνο ο απερχόμενος δήμαρχος θεωρεί πως είναι αρκετές κάποιες δηλώσεις κατά της πώλησης των μετοχών και η παραπομπή του θέματος στην κυβέρνηση με αιτήματα για κάποια ανταλλάγματα. Κι εμείς θέλουμε και διεκδικούμε πάντα την Παγόδα, την Πολιτιστική Ακτή, τα δημοτικά τέλη και όλα όσα οφείλει να δώσει ο ΟΛΠ στην πόλη, όμως εμείς ζητάμε να μείνει ο ΟΛΠ υπό τον έλεγχο του δημοσίου γιατί για εμάς το Λιμάνι είναι η ναυαρχίδα της ανάπτυξης του Πειραιά αλλά και της χώρας μας γενικότερα»


«Δυστυχώς η σημερινή δημοτική αρχή, κλεισμένη στην αυταρέσκεια, στην αλαζονεία και στην άγνοια, αδυνατεί να κατανοήσει τις ανάγκες των καιρών. Παγιδευμένη στις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης, της οποίας αποτελεί το «μακρύ χέρι» στον δήμο, δεν μπορεί να παρακολουθήσει τις εξελίξεις ούτε να κατανοήσει την αγωνία των Πειραιωτών και όλων των πολιτών που πλήττονται βάναυσα από αυτές τις πολιτικές. Ο στόχος να αποτελέσει ο Πειραιάς την ναυαρχίδα της ανάπτυξης την ξεπερνά», υπογράμμισε, σε δήλωσή του ο κ. Δρίτσας, ο οποίος ειδικά για το θέμα της μεταστέγασης των δικαστηρίων πρότεινε να γίνουν τα εξής βήματα:
1.    Να ασκηθεί η μεγαλύτερη δυνατή πίεση από όλους τους φορείς της πόλης προς την κυβέρνηση για να ακυρωθεί τώρα, πριν τις εκλογές, το σχέδιο μετεγκατάστασης των δικαστηρίων στη Θηβών.
2.    Να τεκμηριωθεί, σε συνεργασία με το ΕΜΠ, το ΤΕΕ και το Πανεπιστήμιο Πειραιά, η λειτουργική και τεχνική καταλληλότητα του κτιρίου της Ραλλείου
3.    Να διερευνηθεί με σοβαρό και συστηματικό τρόπο η χρηματοδότηση του έργου από το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων, τον Κρατικό Προϋπολογισμό και από ευρωπαϊκά προγράμματα.

«Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Σταματογιάννη και τα μέλη του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά γι αυτήν την χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση», δήλωσε ο κ. Δρίτσας. Και συνέχισε:
«Για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού θεωρούμε πολύ θετική την πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Για μια ακόμη φορά παραθέσαμε τεκμηριωμένα επιχειρήματα για την ανάγκη διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού
Για το λιμάνι και τον ΟΛΠ ο αγώνας μας είναι συνεχής και κοινός με τα Επιμελητήρια, τις ενώσεις ναυτικών και ναυτεργατών, με το σύνολο του επαγγελματικού κόσμου του Πειραιά, τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις και τους εργαζόμενους».

πηγη
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah