Μπουτάρης προς ΤΑΙΠΕΔ: Πάρτε πίσω την πώληση του ΟΛΘ

17 Απρ 2014

Τι διαμήνυσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννη Εμίρη για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση του ΟΛΘ
17 Απρ 2014 - 05:30
Picture 0 for Μπουτάρης προς ΤΑΙΠΕΔ: Πάρτε πίσω την πώληση του ΟΛΘ
της Άννης Καρολίδου
 
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, συναντήθηκε τη Μ.Τετάρτη με το διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννη Εμίρη και του είπε και από κοντά ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι αντίθετος με την πώληση του ΟΛΘ σε ιδιώτη. 
 
Όπως πληροφορήθηκε η Voria.gr, o δήμαρχος ενημέρωσε για το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, με το οποίο απορρίπτεται η πώληση του 67% των μετοχών και υποστηρίζεται η παραχώριση του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων σε παραχωρησιούχο εγνωσμένης ικανότητας, ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία αφού "Λαϊκή Συσπείρωση" και "Θεσσαλονίκη- Ανοικτή Πόλη" ήταν κατά και της παραχώρησης του ΣΕΜΠΟ.
 
 Ο δήμος δε δέχεται να πουληθεί το Λιμάνι, γιατί από την πώλησή του σε ιδιώτη δεν θα κερδίσει το παραμικρό η πόλη. Όπως τόνισε ο κ. Μπουτάρης, ο Δήμος, όποιο και αν είναι το καθεστώς ιδιοκτησίας της ΟΛΘ Α.Ε., θα πρέπει να έχει έσοδο από τη λειτουργία του Λιμένα, το οποίο θα προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ελληνικού κράτους και ΟΛΘ, όπως επί παραδείγματι το 2% επί του συνολικού τζίρου που δίνει η ΟΛΘ Α.Ε., στο δημόσιο, για τη χρήση των υποδομών που της έχουν παραχωρηθεί.
 
Αυτό που ωστόσο τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης στο κ. Εμίρη, είναι, ότι το ζήτημα του τρόπου ανάπτυξης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης είναι πολύ ευρύτερο από την ικανοποίηση των απαιτήσεων που θέτει ο Δήμος και αφορούν και στη  διεκδίκηση του 1ου προβλήτα. 
 
Ο κ. Εμίρης, όπως πληροφορείται η Voria.gr, υποστήριξε ότι το ΤΑΙΠΕΔ προκρίνει την πώληση της εταιρείας, επειδή το λιμάνι της Θεσσαλονίκης δεν έχει το μέγεθος που θα δικαιολογούσε την είσοδο περισσοτέρων του ενός παραχωρησιούχων.
 
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Μπουτάρης δήλωσε, πως η θέση της δημοτικής αρχής είναι ότι το λιμάνι θα πρέπει να περάσει στην αυτοδιοίκηση, από το κράτος, θέση που θα υποστηρίξει ασχέτως του αν το αίτημα αυτό δεν είναι εύκολο να πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον.

Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah