ΠΩΛΕΙΤΕ ΚΑΙ Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ

7 Απρ 2014

«Ανοίγονται ευκαιρίες»

Ειδική ομάδα εργασίας για την προσέλκυση κινεζικών επενδύσεων

Ειδική ομάδα εργασίας για την προσέλκυση κινεζικών επενδύσεων
Ο Νότης Μηταράκης παραβρέθηκε στην πρώτη συνεδρίαση της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου- Enterprise Greece
Πολυμελής αντιπροσωπεία της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης της Κίνας (NDRC) βρίσκεται στην Ελλάδα με αντικείμενο τη μελέτη και υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων.
Η επίσκεψη της NDRC πραγματοποιείται με τη συνδρομή του Ενιαίου Φορέα Εξωστρέφειας «Enterprise Greece» και εντάσσεται στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας και του Μόνιμου Μηχανισμού διαλόγου που συμφωνήθηκε στο Πεκίνο στις αρχές Φεβρουαρίου.
«Είναι πλέον σαφές ότι τα περιθώρια ανάπτυξης στις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών είναι μεγάλα. Δημιουργούμε ειδική ομάδα εργασίας για να συγκεκριμενοποιήσει τις ευκαιρίες που ανοίγονται» δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.
Στο περιθώριο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας συζήτησαν για την δυνατότητα κινεζικών επενδύσεων στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο. Επενδύσεις που συμπληρώνουν τις επενδύσεις στον τομέα των λιμένων και της εφοδιαστικής αλυσίδας.
Η έναρξη της λειτουργίας του φορέα Enterprise Greece συμπίπτει με την επίσκεψη και «ακολουθεί μια σειρά θεσμικών πρωτοβουλιών όπως η σύσταση της Συντονιστικής Επιτροπής Εξωστρέφειας, η Εθνική Στρατηγική για τις εξαγωγές, η δημιουργία της Κεντρικής Αδειοδοτικής Αρχής και ο νέοςνέος Αναπτυξιακός και Επενδυτικός Νόμος που είναι αναγκαίες για την ενίσχυση των εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων» πρόσθεσε ο υφυπουργός.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας παραβρέθηκε την ΤρίτηΤρίτη στην πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου- Enterprise Greece που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εταιρείας και μετά συναντήθηκε με την πολυμελή αντιπροσωπεία της NDRC.

 Newsroom ΔΟΛ
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah