Οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης κατά της πώλησης του ΟΛΘ

14 Μαΐ 2014


της Άννης Καρολίδου
Οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης αναλαμβάνουν και αυτοί δράση κατά του σχεδίου πώλησης του 67% του ΟΛΘ, με την κατάθεση, στο επόμενο διάστημα, αίτησης ακύρωσης της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Όπως δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Βαλεργάκης, έχει ουσιαστικά αποφασιστεί η προσφυγή στο ΣτΕ.  Το θέμα δεν έκλεισε στη μαραθώνια συνεδρίαση της 7ης Μαΐου, επειδή ορισμένα μέλη του δ.σ. ήταν αναγκασμένα να αποχωρήσουν όταν πια, μετά από έξι ώρες διάσκεψης, είχε πάρει να νυχτώνει.
«Το ζήτημα είναι καθαρά τυπικό. Συνάδελφοι, μέλη του διοικητικού συμβουλίου, που έχουν εξειδίκευση στο Διοικητικό Δίκαιο, έχουν αναλάβει να μελετήσουν το θέμα και να παρουσιάσουν τις επισημάνσεις τους στην επόμενη συνεδρίαση μας», δήλωσε ο κ. Βαλεργάκης.
Λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών, η επόμενη συνεδρίαση του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Επίσης, μένει να αποφασιστεί εάν η προσφυγή στο ΣτΕ θα γίνει από κοινού με τον συνδικαλιστικό φορέα των εργαζομένων στα λιμάνια, δηλαδή με την ΟΜΥΛΕ ή αυτόνομα.
Σημειώνεται ότι στην περίπτωση του ΟΛΠ,  προσέφυγαν στο ΣτΕ με σκοπό την ακύρωση της διαδικασίας πώλησης, τόσο ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, όπως επίσης τα Επιμελητήρια, Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό, μαζί και η ΟΜΥΛΕ.
Οι τέσσερις φορείς ζητούν να ακυρωθεί ως αντίθετη στην εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).
ΠΗΓΗ
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah