ΟΜΥΛΕ και Λιμενεργάτες: Μένει η ασάφεια για τις ιδιωτικοποιήσεις

27 Φεβ 2015


Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια της χώρας (ΟΜΥΛΕ και Λιμενεργάτες) με ανακοίνωσή τους καταθέτουν την ανησυχία τους για την πώληση των ΟΛΠ και ΟΛΘ, με αφορμή την επιστολή του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη στους εταίρους.
Όπως σημειώνουν, η αναφορά στην επιστολή του υπουργού για τις ιδιωτικοποιήσεις δημιούργησε εκ νέου ασάφεια και ταυτόχρονα έντονη ανησυχία για το θέμα της πώλησης του Μετοχικού Κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ αλλά και τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών γενικότερα.
Υπενθυμίζουν πως έχουν αναδείξει ότι η προκήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ για τον ΟΛΠ και ΟΛΘ δεν έτυχε ποτέ την έγκριση της βουλής, βρίσκεται στο πρώτο στάδιο προσέλκυσης ενδιαφέροντος, όπου όπως αναφέρεται και στην ίδια την διακήρυξη δεν δημιουργείται καμία δέσμευση για κανέναν εκ των μερών.
Επισημάνουν ότι είναι αναγκαίο η σημερινή κυβέρνηση άμεσα να σταματήσει με θεσμικό τρόπο την διαδικασία πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου και ταυτόχρονα να μεταφέρει τις μετοχές από το ΤΑΙΠΕΔ στο ελληνικό δημόσιο για όλα τα λιμάνια. Προειδοποιούν δε πως «αν αθετηθούν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις» ο αγώνας κατά της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών που έρχεται από μακριά, δεν θα διστάσουν να πάει πιο μακριά.
Και ενώ οι εργαζόμενοι εκφράζουν την ανησυχία τους για το μέλλον των λιμανιών ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας μιλώντας στην τακτική συνεδρίαση του δ.σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, καταγράφοντας τις προτεραιότητες του υπουργείου Ναυτιλίας, ανέφερε ότι ανάμεσά τους, είναι και η κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα των λιμανιών της χώρας.
Στις προτάσεις του ΕΒΕΠ για την ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά αναφέρθηκε και ο Β.Κορκίδης τις οποίες παρέδωσε στον υπουργό με σχετικό υπόμνημα. Ανάμεσά τους και αυτή: Να παραμείνει κύριος μέτοχος του ΟΛΠ το ελληνικό δημόσιο και μόνο εφόσον βαίνει προς το συμφέρον της εθνικής οικονομίας και της ευρύτερης περιοχής να παραχωρηθούν οι δραστηριότητές του.
Η σχετική ανακοίνωση (ΟΜΥΛΕ και Λιμενεργάτες)

Πηγή
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah