Τέλος στα προνόμια της Cosco από την Κομισιόν

24 Μαρ 2015

Τέλος στα ειδικά προνόμια που είχαν δώσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις στη μητρική εταιρεία Cosco Pacific Limited για τη διαχείριση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά βάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έστω και καθυστερημένα, καλώντας μάλιστα τις εταιρείες να αποδώσουν τα χρήματα που αναλογούν στο δημόσιο.
Η Κομισιόν ζήτησε από την Ελλάδα να ανακτήσει αυτές τις ενισχύσεις, χαρακτηρίζοντάς τες ασυμβίβαστες προς το κοινοτικό δίκαιο.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ορισμένα φορολογικά πλεονεκτήματα που χορηγήθηκαν από την Ελλάδα υπέρ του φορέα εκμετάλλευσης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά και στη μητρική εταιρεία Cosco Pacific Limited παρείχαν στους δικαιούχους αθέμιτο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών τους, κατά παράβαση των κανόνων κρατικών ενισχύσεων της ΕΕ.
Τα οφέλη αυτά περιλαμβάνουν φορολογικές απαλλαγές και προτιμησιακή λογιστική μεταχείριση.
Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι εταιρείες πρέπει τώρα να εξοφλήσουν τα όσα δόθηκαν από το ελληνικό κράτος, ενώ για να αποφευχθούν περαιτέρω στρεβλώσεις του ανταγωνισμού, οι ελληνικές Αρχές αναμένεται, επίσης, να σταματήσουν τη χορήγηση παρόμοιων πλεονεκτημάτων στο μέλλον.
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah