Προπαγάνδα του SKAY υπέρ ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ

6 Αυγ 2015

Σφυγμομέτρηση αποτυπώνει πλειοψηφική τάση υπέρ ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ

Ακόμη και μέσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται ένα ποσοστό της τάξης του 41,5% που τοποθετούνται θετικά για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ όπως αυτό αποτυπώθηκε σε σφυγμομέτρηση του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας μεταξύ 28 και 30 Απριλίου για λογαριασμό του «ΣΚΑΪ».

Λαμβανομένων υπόψη και των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στην οικονομία με φόντο της θέσεις του κατά πλειοψηφία κυβερνόντος κόμματος το ποσοστό είναι αρκετά υψηλό, υψηλότερο σε σχέση με άλλες σφυγμομετρήσεις που αποτύπωσαν το σκηνικό προεκλογικά.
Στους λοιπούς ψηφοφόρους υπέρ της ιδιωτικοποίησης το ποσοστό αγγίζει το 51% έναντι του 37% που διαφωνεί και ενός ποσοστού της τάξης του 12% που δεν τοποθετείται. Ωστόσο στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ η διαφωνία είναι της τάξης του 48,5% ενώ υπάρχει και ένα ποσοστό της τάξης του 10% που δεν τοποθετείται.
Χαρακτηριστικό της σφυγμομέτρησης είναι ότι το 33,5% του κοινού, όσον αφορά στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, βαθμολογεί με άριστα το δέκα, με μόλις με 2,8 την κυβέρνηση γεγονός που αποτυπώνει εν πολλοίς και τον προβληματισμό για τον βηματισμό ανάπτυξης οικονομικών δραστηριοτήτων που θα δικαιολογούσαν θέσεις εργασίας.
Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι τουλάχιστον στην Β. Ελλάδα η συντριπτική πλειοψηφία των παραγωγικών τάξεων έχει ταχθεί υπέρ της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης ενώ είναι γνωστές και οι παρεμβάσεις που έγιναν τόσο στην προηγούμενη όσο και την τωρινή κυβέρνηση για επίσπευση μάλιστα των διαδικασιών.
Από την καταγραμμένη τάση καθίσταται σαφές ότι στην κοινή γνώμη, όπως αποτυπώνεται στην εν λόγω σφυγμομέτρηση, δεν «φοβάται» την ιδιωτικοποίηση με ότι αυτό συνεπάγεται γεγονός που αποτελεί και ένα εν δυνάμει μήνυμα στο κυβερνητικό επιτελείο.
dimoskopisi14 1














dimoskopisi16 0

 

 

 

 

 

 

 

 ΠΗΓΗ

Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah