Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΕΚΘ το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη

1 Σεπ 2015


Την αντίθεσή τους στα μνημόνια, στη λιτότητα, στην ανεργία και τη φτώχεια θα εκφράσουν οι εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο, πρώτη μέρα λειτουργίας της 80ής Διεθνούς Έκθεσης, με το συλλαλητήριο που οργανώνουν η ΓΣΕΕ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο (ΕΚΘ) στις 18.00, στο άγαλμα του Βενιζέλου. Θα ακολουθήσει πορεία προς το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

«Οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο δρόμο από αυτόν των διεκδικήσεων» δήλωσε ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Βαγγέλης Μουτάφης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τα Εργατικά Κέντρα της Βόρειας Ελλάδας, που έγινε για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου, και της συνέντευξης Τύπου στην αίθουσα του ΕΚΘ.

«Είναι η 6η συνεχής χρονιά που οι εργαζόμενοι βιώνουν τις συνέπειες της λιτότητας και κάποιες ελπίδες για ρυθμίσεις υπέρ των εργασιακών δικαιωμάτων αποδείχθηκαν φρούδες» τόνισε και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, διότι «δεν αντέχει άλλο ο κόσμος της μισθωτής εργασίας».

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης ανέφερε ότι στο τέλος του χρόνου η ανεργία θα αυξηθεί κατά 4 μονάδες λόγω των προβλημάτων από τα capital controls, και εκτίμησε ότι στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης θα ανέλθει στο 38%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου.

Δραματική είναι η κατάσταση όσον αφορά στην ανεργία, στη μαύρη εργασία και το κλείσιμο επιχειρήσεων στη Βόρεια Ελλάδα, όπως επισήμαναν οι εκπρόσωποι των κατά τόπους εργατικών κέντρων.

Στην Καστοριά, στη Δράμα, στα Γιαννιτσά και στην Κατερίνη η ανεργία έχει εκτοξευθεί στο 50%, στις Σέρρες στο 45%, στην Έδεσσα στο 40%, στην Κοζάνη, τη Βέροια και τη Φλώρινα στο 35% και στη Χαλκιδική στο 20%.

Την Πέμπτη θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα της ετήσιας έκθεσης του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση, σε εκδήλωση που θα γίνει στις 12.00 στο ξενοδοχείο «ΙΜΠΕΡΙΑΛ».

ΠΗΓΗ
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah