Τελευταία μάχη για τον ΟΛΠ!

3 Σεπ 2015


Την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου συζητείται στο ΣτΕ η προσφυγή δύο Πειραιωτών δικηγόρων κατά του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ που έχει περιέλθει στην κατοχή του. Το αξιοπερίεργο πάντως της ιστορίας είναι ότι οι δικηγόροι που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ είναι οι γνωστοί δικηγόροι Πειραιά Γιάννης Καρδαράς και Γιάννης Βρέλλος που μέχρι την ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης Θάνου ήταν άμισθοι σύμβουλοι του υπουργού Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη! Εμφανίζονται δηλαδή δύο κυβερνητικά στελέχη (και μάλιστα της ομάδας του Μαξίμου, πολύ κοντά στον Αλ. Τσίπρα), να προσφεύγουν στα δικαστήρια κατά του Ταμείου, την διοίκηση του οποίου όρισε η κυβέρνηση τους, για ένα θέμα, την πώληση του ΟΛΠ, που θεωρείται εκ των βασικών υποχρεώσεων της συμφωνίας την οποία ψήφισε το κόμμα τους, μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι!
Πέραν του προφανούς πολιτικού παράδοξου που δημιουργεί η όλη αυτή κατάσταση προκύπτει πάντως και ένα ζήτημα για το αν τελικά επιδιώκει την πώληση του λιμανιού ή όχι. Η ασάφεια αυτή μάλιστα ενισχύεται από πληροφορίες του Portnet ότι στις έξι – επτά τελευταίες συνεδριάσεις του νέου δ.σ. του ΟΛΠ, μετά τον ορισμό του στις 22 του περασμένου Ιουνίου, δεν συζητήθηκε καθόλου το μείζον ζήτημα της προωθούμενης πώλησης των μετοχών της εταιρείας…Φυσικά αυτό μπορεί να έχει την εξήγηση του στο γεγονός ότι ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Μ. Κούβαρης φέρεται να είναι επιλογή της πλευράς Λαφαζάνη, που είναι αντιμέτωπη με την πώληση του λιμανιού, οπότε ευλόγως δεν θα ήθελε να συζητείται κάτι στο οποίο ο ίδιος είναι αντίθετος.
Όλο αυτό το μπλέξιμο πάντως, που δημιουργεί πολιτικές απορίες για το τι τελικά θέλει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον ΟΛΠ, έρχεται ενώ θεωρητικά τρέχουν οι διαδικασίες του διαγωνισμού, έχουν καταθέσει δεσμευτικές προσφορές οι πέντε όμιλοι που κατέθεσαν τις καλύτερες προτάσεις και βάσει των χρονοδιαγραμμάτων μέχρι τον επόμενο μήνα πρέπει να έχει αναδειχθεί ο πλειοδότης και να έχει γίνε η μεταβίβαση των μετοχών…

πηγη
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah