ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 25,26 &27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

23 Μαρ 2016



ΟΜΥΛΕ -ΟΦΕ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ & ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΛΘ

 
                                                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 

Η πώληση της ΟΛΘ ΑΕ φαίνεται ότι μπήκε στην τελική ευθεία.
Τρέχουν οι διαδικασίες της τροποποίησης της Σύμβασης με το Ελληνικό Δημόσιο (ΟΛΘ ΑΕ και Υπουργεία Οικονομικών και Ναυτιλίας) με το ΤΑΙΠΕΔ μάλιστα να αξιώνει να κλείσει το θέμα μέχρι τις 4 Απρίλη.

Χειρίζονται την πώληση του ΟΛΘ, σαν να είναι προσωπική υπόθεση του ΤΑΙΠΕΔ

Κανένας πλέον δεν έχει την πολυτέλεια να το παίζει Πόντιος Πιλάτος και να “νίπτει τας χείρας του”. Κουβέντα για όλα τα υπόλοιπα και τις διακηρύξεις τους. Η Δημόσια Αρχή Λιμένος παραπέμπεται στις καλένδες, οι εργασιακές σχέσεις είναι τοπίο στην ομίχλη. Το μόνο που προωθείται η πώληση αντί πινακίου φακής και η εγκατάσταση ενός ισχυρού ιδιωτικού μονοπωλίου με πανίσχυρη δημόσια εξουσία. Παντρολογούν την ΟΛΘ ΑΕ και την προικίζουν με τις ζωές μας και το μέλλον της Θεσσαλονίκης.
ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥΣ.
Σπέρνουν ανέμους αλλά και θα θερίσουν Θύελλες. Ας μη λογαριάζουν χωρίς τον Ξενοδόχο.

Οι εργαζόμενοι στ
o Λιμάνι της Θεσσαλονίκης συνεχίζουμε τη δυναμική και μαχητική παρουσία μας, με Αποχή από εργασία την Παρασκευή, το Σάββατο και τη Κυριακή 25-26-27/Μαρτίου 2016.
Τους θυμίζουμε ότι:
Η Δουλειά μας είναι η ζωή μας και η αξιοπρέπεια μας ειδικά στους χαλεπούς καιρούς που διανύει η χώρα μας
Θα τις υπερασπιστούμε και τις δύο με κάθε τρόπο και μέσο.

Το δημόσιο Λιμάνι είναι μονόδρομος που οδηγεί σε τεράστια οφέλη για τη πόλη και τη χώρα.

Ας αφήσουν τα ξεπουλήματα και ας πιάσουμε όλοι δουλειά για την ανάπτυξη του Λιμανιού επιτέλους.
Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και η ΟΛΘ ΑΕ κατάφερε και στους δύσκολους καιρούς της κρίσης και της ύφεσης να συγκρατήσει φορτία, είναι εταιρία υψηλής κερδοφορίας, με ισχυρά αποθεματικά, μηδενικό δανεισμό και μεγάλη χρηματοπιστωτική φερεγγυότητα, με μεγάλες ροές εσόδων στα δημόσια ταμεία και στα κρατικά έσοδα,και όλα αυτά με αριθμό εργαζόμενων που υπολείπεται σημαντικά των αναγκών του, σε μια περιοχή που η ανεργία χτυπάει κόκκινο......Μπορεί να καταστεί διαμετακομιστικό κέντρο
στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στη Βαλκανική ενδοχώρα, αλλά ταυτόχρονα είναι λιμάνι που εξυπηρετεί την εθνική οικονομία (εισαγωγές – εξαγωγές).
Ας ξεκινήσουν από “χτες” την ανάπτυξη του Δημόσιου Λιμένα. Ας ξεκινήσουμε να μετατρέπουμε την κερδοφορία του σε ανάπτυξη :

- με σχεδιασμό του επενδυτικού προγράμματος, με νέες υποδομές και με εκσυχρονισμό υποδομών και ανωδομών. (αξιοποίηση των αποθεματικών, χρηματοδοτικών προγραμμάτων και χρηματοπιστωτικής φερεγγυότητας της Ο.Λ.Θ. ΑΕ)
- με τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος σε νέες δραστηριότητες και εκμεταλλεύσεις (
logistics terminal,εμπορευματικό κέντρο, cruise terminal, νέες υποδομές περιμετρικά του λιμένος κα)
- με προσέλκυση νέων φορτίων και δημιουργία
clusters υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας, με άμεσες προσλήψεις εργαζομένων, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της απασχόλησης με όρους θεσπισμένων εργασιακών σχέσεων.
- με αξιοποίηση και εκσυγχρονισμό των χερσαίων δικτύων μεταφοράς για την ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών (σιδηρόδρομος, οδικά δίκτυα)
- με τιμολογιακή πολιτική που θα ενισχύει την ανταγωνιστικότητα της εγχώριας επιχειρηματικότητας (μείωση τιμολογίου εξαγωγών και εισαγωγής πρώτων υλών για βιομηχανία κ.α.)

Με την Αποχή από την εργασία στις 25, 26 και 27 Μαρτίου στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι η Πώληση, του ΟΛΘ, του Λιμένα της Θεσσαλονίκης , της πόλης της Θεσσαλονίκης δεν θα είναι περίπατος. Δεν θα “περάσει” . Έπεται συνέχεια ............
Καλούμε το ΤΑΙΠΕΔ και την Κυβέρνηση άμεσα να σταματήσουν την πώληση έκτρωμα του Ο.Λ.Θ. και να προχωρήσουν προς την επιλογή κατευθύνσεων που θα ενισχύουν και θα αναπτύξουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.Για να το καταστήσουμε μεγάλο σύγχρονο δημόσιο λιμάνι, κόμβος στην μεταφορική αλυσίδα.
Οι Διοικήσεις
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah