Εκτακτη Γ.Σ μετόχων του ΟΛΠ συγκαλεί το ΤΑΙΠΕΔ

4 Μαρ 2016


Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ ζητάει να συγκληθεί το ΤΑΙΠΕΔ, ανοίγοντας τον «δρόμο» για την αντικατάσταση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το ΤΑΙΠΕΔ, που ελέγχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του Οργανισμού έχει στείλει έγγραφο, με το οποίο θέτει το παραπάνω αίτημα.

Χωρίς να αναφέρεται στο έγγραφο του Ταμείου ακούγεται ότι ζητάει η σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης να γίνει μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου, με μια πιθανή ημερομηνία την 28η Μαρτίου.

Η απόφαση για τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης λαμβάνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού αλλά καθώς το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 74,14% των μετοχών, πολύ περισσότερο από το ελάχιστο προβλεπόμενο (5%) ζητάει από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Γ. Κούβαρη να συγκαλέσει τη Γενική Συνέλευση το συντομότερο δυνατό.

Τα θέματα, που ζητάει να συζητηθούν στο Γενική Συνέλευση είναι τα εξής:
1.    Εκλογή νέου 13μελους Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας
2.    Παροχή έγκρισης της Γενικής Συνέλευσης αναφορικά με το πλαίσιο διακανονισμών και ρυθμίσεων ανεξόφλητων οφειλών προς την Εταιρία επιχειρήσεων δραστηριοποιούμενων εντός της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Και
3.    Παροχή έγκρισης της Γενικής Συνέλευσης για την κατάρτιση σύμβαση μακροχρόνιας μίσθωσης ακινήτου κυριότητας της Εταιρίας με το Δήμο Πειραιά προς στέγαση Δημοτικού Σχολείου.

Είναι προφανές ότι με την αλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου το ΤΑΙΠΕΔ επιδιώκει να επιταχύνει τις διαδικασίες παραχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών προς τη Cosco.

Ωστόσο, η Ένωση Μονίμων Υπαλλήλων ΟΛΠ σε ανακοίνωσή της εκφράζει ανοιχτά τον προβληματισμό της «για το ποιά θα είναι αύριο η συμπεριφορά του ιδιωτικού Λιμανιού της COSCO απέναντι στους πρόσφυγες, εάν υλοποιηθεί το ξεπούλημα του ΟΛΠ».

Η Ένωση σημειώνει ακόμα τα εξής:

« Όλοι μας γνωρίζουμε το προσφυγικό πρόβλημα που συγκλονίζει τη χώρα μας. Είναι ένα πρόβλημα που μας ευαισθητοποιεί και μας συγκινεί όλους.
Εμείς οι εργαζόμενοι στο Λιμάνι του Πειραιά βιώνουμε από πρώτο χέρι το δράμα των προσφύγων που συρρέουν κατά χιλιάδες καθημερινά στο Λιμάνι.
Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση το Δ.Σ της Ένωσής μας αποφάσισε να εκφράσει την αλληλεγγύη της προς αυτούς τους συνανθρώπους μας διαθέτοντας χρηματικό ποσό για την αγορά και παροχή ειδών πρώτης ανάγκης και κυρίως παιδικών τροφών, προκειμένου να τους ανακουφίσουμε από τα μεγάλα προβλήματά τους».

Το «Λιμάνι της Αγωνίας»

Στο μεταξύ, σε ψήφισμά του το Λιμάνι της Αγωνίας καλεί τον λαό του Πειραιά να συνταχθεί με τους φορείς που αντιτίθενται στην πώληση του λιμανιού. Συγκεκριμένα:

«Το Λιμάνι της Αγωνίας, στη Γενική του Συνέλευση στις 28 – 2 – 2016, επιβεβαιώνει την κατηγορηματική αντίθεσή του στην πώληση των μετοχών των δημόσιων οργανισμών λιμένων, ΟΛΠ και ΟΛΘ σε ιδιώτες.

Το ΛτΑ στέκεται απέναντι στις μνημονιακές δεσμεύσεις των αποκρατικοποιήσεων της δημόσιας περιουσίας και της εκχώρησής της στο ιδιωτικό κεφάλαιο, εγχώριο ή ξένο.

Το ΛτΑ υπήρξε πάντα σταθερός πολέμιος των αποκρατικοποιήσεων και υπέρμαχος της εσωτερικής αναδιάρθρωσης και βελτίωσης της αποδοτικότητας των δημόσιων οργανισμών, με την ουσιαστική συμμετοχή των εργαζομένων.

Τα επιχειρήματα υπέρ της εκχώρησης του ΟΛΠ σε ιδιώτες, με πρόσχημα την ανάπτυξη, δεν πείθουν. Πρώτον, γιατί είναι ένας διαχρονικά  κερδοφόρος οργανισμός, που μπορεί να παρέχει σταθερή και σύμφωνη με τις συλλογικές συμβάσεις αμειβόμενη εργασία, δικαίωμα που έχει αφαιρεθεί σήμερα από τους εργαζόμενους  στους ήδη παραχωρημένους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ.   Δεύτερον, γιατί η ανάπτυξη δεν είναι αόριστο αλλά συγκεκριμένο μέγεθος: Ποιος αναπτύσσει τι, σε όφελος τίνος. Το διακύβευμα δεν είναι ποιο και πόσο κομμάτι θα εκχωρηθεί και με ποιο τίμημα, αλλά πρώτον, πού θα πάει η υπεραξία του, στην πόλη του Πειραιά και τους εργαζόμενους ή στην εργοδοσία; Δεύτερον, ποιος θα ελέγχει τις κοινωφελείς δραστηριότητες  του πρώτου λιμανιού της χώρας (π.χ. ακτοπλοΐα, αντιμετώπιση κρίσεων –όπως  σήμερα το προσφυγικό); Και τρίτον, ποιους κινδύνους εγκυμονεί για την ίδια τη χωροταξική μορφή της πόλης και τη σχέση των Πειραιωτών με το λιμάνι τους η παράδοσή του στους ιδιώτες,  που θα έχουν ως γνώμονα τη μέγιστη κερδοφορία και όχι τις ανάγκες των κατοίκων;

Το ΛτΑ καλεί τον λαό του Πειραιά να συνειδητοποιήσει ότι η πώληση του λιμανιού τον αφορά και να συστρατευθεί με τους φορείς που αντιτίθενται σ’ αυτήν, για ένα: ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΙΜΑΝΙ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ».


ΠΗΓΗ
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah