ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29-5-2016

30 Μαΐ 2016



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΜ.Υ.Λ.Ε.)
ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΟΠΤΩΝ - ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.

Πειραιάς 29.05.2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εργαζόμενοι στους ΟΛΠ και ΟΛΘ βρίσκονται σε έναν διαρκή και συνεχή αγώνα απέναντι στο ξεπούλημα των Λιμανιών, με αιχμή τους ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Το ξεπούλημα των ΟΛΠ και ΟΛΘ συνδέεται άμεσα και με την μέγιστη απειλή των εργασιακών σχέσεων. Τα συνδικάτα των εργαζομένων, με αίσθημα ευθύνης και με υπευθυνότητα συμμετείχαν σε πολλαπλές συναντήσεις με τους συναρμόδιους υπουργούς καταθέτοντας προτάσεις για την διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων στο νέο περιβάλλον.

Η Κυβέρνηση, παρά τις δηλώσεις ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες των εργαζομένων και παρά τις διαβεβαιώσεις περί αποδοχής των αιτημάτων μας σε επίπεδο Πρωθυπουργού, δεν αναλαμβάνει την ευθύνη υλοποίησης της διασφάλισης σταθερών και ασφαλών θέσεων εργασίας.

Στην τελευταία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 29.05.2016 η Κυβέρνηση αρκέστηκε σε αναγγελία νέας κοινής δήλωσης των Υπουργών Εργασίας και Ναυτιλίας περί αναγκαιότητας της διασφάλισης των εργασιακών μας σχέσεων. Αυτό, όμως, όπως είναι αυτονόητο, δεν αρκεί. Εδώ τα ζητήματα είναι συγκεκριμένα και απαιτούν συγκεκριμένες λύσεις. Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις, αλλά συγκεκριμένες νομοθετικές πράξεις. Αυτό για μας είναι απαιτούμενο και αυτό επιβάλλεται να πράξει η Κυβέρνηση για τους εργαζόμενους στους ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Την ίδια ώρα το ΤΑΙΠΕΔ, με τις ευλογίες της Κυβέρνησης, προχωράει σε έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ, με σκοπό να νομιμοποιήσει την Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και Ελληνικού Δημοσίου, όπως και την τροποποίηση του Καταστατικού.

Από την πλευρά μας, με εξώδικη επιστολή μας, ζητάμε να απόσχουν από κάθε πράξη πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ και πραγματοποίησης της Γενικής Συνέλευσης, γιατί υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες, όπως :

·         Έγκριση πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, τόσο της χώρας μας, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ως συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουμε καταθέσει σχετική καταγγελία στις επιτροπές αυτές.
·         Δεν έχει ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο η Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και Ελληνικού Δημοσίου.
·         Εκκρεμεί απόφαση επί της ενστάσεως που έχουμε κάνει στην αρχική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Με δεδομένη, λοιπόν, αυτή την κατάσταση, εμείς οι εργαζόμενοι δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά να εντείνουμε την αγωνιστική μας δράση.

Ø  Να μετατρέψουμε τις γενικόλογες αναφορές της Κυβέρνησης για τις εργασιακές μας σχέσεις σε εφαρμοσμένη πολιτική πράξη.

Ø  Να σταματήσουμε κάθε αυθαιρεσία και την πολιτική του ξεπουλήματος των Λιμενικών Οργανισμών.

Ø  Να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στην εργασία.


Γι’ αυτό και συνεχίζουμε τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες ΑΠΕΡΓΙΕΣ.



Καλούμε σε αγωνιστικό προσκλητήριο
όλους τους εργαζόμενους στα Λιμάνια
την Τρίτη 31.05.2016,
συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 10 πμ
και πορεία στο Σύνταγμα.

Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah