ΠΑΡΤΑΚΙΑΣ καλεί Τσίπρα για την παραχώρηση προβλήτας του ΟΛΘ

13 Μαΐ 2016



Θεσσαλονίκη
Ραντεβού με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, θα επιδιώξει να έχει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με κύριο αίτημα την παραχώρηση της 1ης προβλήτας του ΟΛΘ και των κτιρίων που χρησιμοποιούνται για πολιτιστικούς σκοπούς.
Ο δήμαρχος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το θέμα της 1ης προβλήτας, υποστήριξε πως η πρόταση για εξαίρεση δεν δυσχεραίνει το διαγωνισμό πώλησης των μετοχών της ΟΛΘ.

Μάλιστα, τόνισε πως δύο υποψήφιοι επενδυτές σε συζητήσεις τον διαβεβαίωσαν πως δεν τους ενδιαφέρει ο συγκεκριμένος χώρος.

Ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στη θετική στάση του υπουργείου Ναυτιλίας και συγκεκριμένα στις ανακοινώσεις που έκανε πρόσφατα στη Βουλή ο υπουργός, Θεόδωρος Δρίτσας, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο, Σταύρου Καλαφάτη.

«Ο κ.Δρίτσας είπε στη Βουλή πως είναι υπέρ της παραχώρησης της 1ης προβλήτας. Είναι ένας χώρος που δεν έχει λιμενική χρήση και από το 1997 έγιναν αρκετές επενδύσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με άλλες δράσεις, εντός του λιμανιού, που θα μπορούσαν να αποφέρουν κέρδος ώστε να συντηρείται ο χώρος, ο δήμαρχος έκανε λόγο για επαφές με εταιρεία που διαθέτει αερόστατα και τα οποία θα αιωρούνται πάνω από την πόλη δίνοντας τη δυνατότητα σε κατοίκους και τουρίστες να θαυμάζουν τη θέα.

Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah