ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6-6-2016

8 Ιουν 2016



ΟΜΥΛΕ – ΟΦΕ/ΚΛΙΜ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΛΘ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 6 /6/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια συνεχίζουμε ανυποχώρητοι τον ΑΓΩΝΑ για την υπεράσπιση της εργασιακής μας θέσης και προοπτικής.
Τα συνδικάτα των εργαζομένων, με αίσθημα ευθύνης και με υπευθυνότητα συμμετείχαν σε πολλαπλές συναντήσεις με τους συναρμόδιους υπουργούς καταθέτοντας προτάσεις για την διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων στο νέο περιβάλλον.
Η Κυβέρνηση, παρά τις δηλώσεις ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες των εργαζομένων και παρά τις διαβεβαιώσεις περί αποδοχής των αιτημάτων μας σε επίπεδο Πρωθυπουργού, δεν αναλαμβάνει την ευθύνη υλοποίησης της διασφάλισης σταθερών και ασφαλών θέσεων εργασίας. Αυτό, όμως, όπως είναι αυτονόητο, δεν αρκεί. Εδώ τα ζητήματα είναι συγκεκριμένα και απαιτούν συγκεκριμένες λύσεις. Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις, αλλά συγκεκριμένες πράξεις και ντοκουμέντα. Αυτό για μας είναι απαιτούμενο και αυτό επιβάλλεται να πράξει η Κυβέρνηση για τους εργαζόμενους στους ΟΛΠ και ΟΛΘ
Συγκεκριμένα στο θέμα των εργασιακών σχέσεων, οι αρμόδιοι υπουργοί Εργασίας και Ναυτιλίας αναγνωρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα με την εργασιακή συνέχεια στο νέο περιβάλλον που θα προκύψει μετά την πώληση και παραδέχονται, με δημόσιες δηλώσεις τους, ότι χρειάζεται θωράκιση του θεσμικού εργασιακού πλαισίου.
Ωστόσο δεν προχωρούν σε συγκεκριμένες νομοθετικές ρυθμίσεις που προτείνονται, τόσο για τον ΟΛΠ, όσο και για τον ΟΛΘ. Απεναντίας, υποχωρούν μέρα με την ημέρα και σε κάθε πρόταση και σε κάθε λύση που τους δίνουμε επιφυλάσσονται να απαντήσουν και ποτέ δεν δίνουν ουσιαστική απάντηση.
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση δεν υπάρχει τίποτα άλλο, παρά η συνέχιση και η ενδυνάμωση του ΑΓΩΝΑ.

Συνεχίζουμε τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, Τρίτη 7/6 & Τετάρτη 8/6
και κλιμακώνουμε τη δράση μας με αγωνιστικές παρεμβάσεις.

ΣΤΟΝ ΟΛΠ
Την Τετάρτη 08.06.2016 στις 10.00 π.μ. θα πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Έχουμε καλέσει τους παραγωγικούς φορείς, τους Δημάρχους, τους επιστημονικούς φορείς, αλλά και άλλους συνδικαλιστικούς φορείς που βρίσκονται σε αγωνιστική δράση να ενημερωθούν και να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στον ΑΓΩΝΑ μας.

ΣΤΟΝ ΟΛΘ
Θα προχωρήσουμε τις επόμενες μέρες σε :
--Δημόσια εκδήλωση συζήτηση για τα εργασιακά θέματα, με τον καθηγητή εργατικού δικαίου κο Άρη Καζάκο.
--Σύσκεψη με ΕΚΘ και φορείς των εργαζόμενων στο ΕΚΘ
Αύριο θα καθοριστούν οι ακριβείς ημερομηνίες.

Ο Αγώνας, που με υπευθυνότητα διεξάγουμε οι εργαζόμενοι στους ΟΛΠ και ΟΛΘ, δεν είναι ένας συντεχνιακός αγώνας, είναι ΑΓΩΝΑΣ γα την εργασιακή επιβίωση στο νέο περιβάλλον και για την ανάδειξη των επιπτώσεων από το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της Δημόσιας Περιουσίας, που πλέον έχει πάρει γενικευμένη μορφή.
ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ αναλλοίωτη τη ΘΕΣΗ ΜΑΣ απέναντι στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ του Λιμανιού και όλου του Δημόσιου Πλούτου.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ κατοχυρωμένες θεσπισμένες εργασιακές θέσεις και εργασιακή σταθερότητα, που σε κάθε περίπτωση προκύπτει από το εργασιακό μας ιστορικό στον ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι με μισόλογα και στρουθοκαμηλισμούς δεν λύνονται τα προβλήματα και η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική της.
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah