ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

13 Ιουν 2016



ΑΥΡΙΟ ΣΤΙς 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ & ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙς 11 ΠΑΝΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΠΑΛΛΙΜΕΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ


ΟΦΕ-ΟΜΥΛΕ/ΚΛΙΜ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΛΘ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια βρίσκονται στο πλέον κρίσιμο ΑΓΩΝΑ στην ιστορία των λιμανιών. Η συσπείρωση, η μαζική δράση, οι καθημερινές κινηματικές διαδικασίες στον Πειραιά και την Θεσσαλονίκη έχουν δώσει ξεκάθαρα μηνύματα προς την Κυβέρνηση αλλά και προς όλες τις κατευθύνσεις. Έχουμε αναδείξει και θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε μέσα από τους πολύμηνους αγώνες μας ότι η πώληση του Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ. είναι πολιτικά απαράδεκτη και νομικά έωλη. Σήμερα με τις κινητοποιήσεις μας ΕΣΤΙΑΖΟΥΜΕ στην κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων στο νέο διαμορφούμενο περιβάλλον.
Στη χθεσινή ανακοίνωση του ΥΝΑ, στο τέλος της πρώτης παραγράφου αναφέρεται ότι «θα καταβάλει πρόσθετη προσπάθεια
για νομική θωράκιση των γενικών και ειδικών ρυθμίσεων (Γ.Κ.Π , Σ.Σ.Ε κτλ)  ανοίγεται μια μικρή χαραμάδα για προοπτική προσέγγισης.

Αυτό για να συμβεί, απαιτείται συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης η οποία χωρίς αμφισβητήσεις θα προσδιορίζει με σαφήνεια, ασφαλή και σταθερή εργασία με θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις.
Όλο αυτό το διάστημα των απεργιακών κινητοποιήσεων με παρεμβάσεις – προτάσεις, διατηρήσαμε ανοικτό το πεδίο του διαλόγου.
Επιβάλλεται εδώ και τώρα να υπάρξει η αναγκαία υπέρβαση από την πλευρά της Κυβέρνησης, να γίνει αντιληπτό ότι τα Λιμάνια χωρίς εργασιακή συνέχεια, χωρίς θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις, χωρίς καθαρές διατάξεις που δεν υποκρύπτουν «τρομοκρατική ασάφεια», δεν μπορούν να έχουν επόμενη μέρα.
Το επερχόμενο 48ωρο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο.
Συνεχίζουμε την απεργιακή κινητοποίηση στα πλαίσια της αρχικής απόφασης για Δευτέρα και Τρίτη (13-14/6/2016) στον Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ.
Καλούμε τους εργαζόμενους στον Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ σε μαζική συμμετοχή
.
Με συνεχείς ενημερώσεις που θα υπάρχουν από τα Συνδικαλιστικά Όργανα, απαιτείται να συνεχίσουμε τον ΑΓΩΝΑ.
ΜΑΖΙΚΑ και ΔΥΝΑΜΙΚΑ στην απεργία και σε κάθε δράση που θα προγραμματιστεί.
--Στον ΟΛΘ αύριο Δευτέρα και ώρα  11.00  στο Εντευκτήριο των Συβταξιούχων, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση και συζήτηση σε πανυπαλληλική παλλιμενική συγκέντρωση
--Την Δευτέρα και Τρίτη (13-14/6/2016), η ομάδα εργασίας του IDC (Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών) θα συνεδριάσει στον Πειραιά και θα συμπαρασταθεί στον ΑΓΩΝΑ των εργαζομένων στα Ελληνικά Λιμάνια.
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah