ΔΗΛΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

6 Μαΐ 2012


                                                         ΔΗΛΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΤΩΝ ΘΟΔΩΡΗ ΔΡΙΤΣΑ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ
« Η καταρρέουσα, παράνομη και ένοχη κυβέρνηση
ξεπουλάει το ΟΛΠ και τον ΟΛΘ»
Τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές, στη ζούλα, κουρελιάζοντας κάθε έννοια νομιμοποίησης, η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων αποφάσισε να μεταφέρει στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων το 51% των μετοχών του ΟΛΠ και το 50,9% των μετοχών του ΟΛΘ, προχώρησε δηλαδή στην πλήρη ιδιωτικοποίησή τους. Με την ίδια απόφαση περνάει στο Ταμείο το 34% των μετοχών της ΕΥΔΑΠ, το 34% της ΕΥΑΘ, το 34% της ΔΕΠΑ και το 13% του ΟΔΙΕ.
            Η απόφαση αυτή στο σύνολό της είναι εξοργιστική. Ειδικά όμως για τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ η πλήρης ιδιωτικοποίησή τους ξεπερνάει κάθε όριο. Επιχειρήσεις κερδοφόρες, στρατηγικού χαρακτήρα για το δημόσιο συμφέρον, με προοπτική βέβαιης ανάπτυξης και περαιτέρω κερδοφορίας, παραδίδονται σε ιδιωτικά συμφέροντα χωρίς κανένα λόγο.
Καταγγέλλουμε τον δοτό Πρωθυπουργό Παπαδήμο και τους θλιβερούς σε διατεταγμένη υπηρεσία υπουργούς της καταρρέουσας κυβέρνησης ως ενόχους και υπόλογους γιʼ αυτό το αντιδημοκρατικό έγκλημα.
Όσο κι αν είναι κατανοητός ο τρόμος τους από την επικείμενη πολιτική καταδίκη τους, τίποτα δεν δικαιολογεί το πραξικόπημά τους.
Οι αναμενόμενες αντιδράσεις των εργαζομένων στα λιμάνια θα είναι η απάντηση στο πραξικόπημα αυτό. Και η δική μας συμπαράσταση σʼ εκείνους δεδομένη και αμέριστη.
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah