Εργαζόμενος-εργοδότης-υπεργολάβος σε ένα!

29 Σεπ 2012



Το καφενείο - εντευκτήριο των λιμενεργατών βρίσκεται φυσικά στο λιμάνι. Μεγάλος χώρος με αυλή, τραπεζάκια, τσιπουράκια, τοστ, μεζέδες και το απαραίτητο τάβλι.

Το πρωί όμως μέσα κι έξω μετατρέπεται σε...

μίνι γραφείο ευρέσεως εργασίας.

Ανειδίκευτοι εργάτες Έλληνες και αλλοδαποί στριμώχνονται για την ημερήσια ...διαλογή. Παίρνουν στα χέρια ένα μικρό χαρτάκι και αποχωρούν. Όσοι βέβαια είναι τυχεροί ή οι εργοδότες τους …"δημόσιοι υπάλληλοι" τους έχουν «μόνιμους» και δεν παιδεύονται!

Σας μπέρδεψα; Να σας εξηγήσω...

Οι λιμενεργάτες είναι υψηλοαμοιβόμενοι εργαζόμενοι. «Οι εργαζόμενοι» που λέει και η Παπαρήγα. Αυτό συμβαίνει γιατί πέραν του μισθού τους μοιράζονται …ποσοστό επί των εισπράξεων του τονάζ που μεταφέρεται μέσω του λιμανιού! Κέρδος που οι «εργαζόμενοι» το πέτυχαν εδώ και χρόνια με «αγώνες» ή κατ΄αλλους με εκβιαστικές απεργίες (γιατί αν παραλύσει το λιμάνι σταματούν εισαγωγές και εξαγωγές και καταρρέει η οικονομία.)

Έτσι οι… εργαζόμενοι λαμβάνουν ποσοστό «βρέξει χιονίσει»! Τα νούμερα είναι τεράστια. Ο δε πρώην υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Κεφαλογιάννης είχε πει στη Βουλή το εξής απίστευτο:  

«Πρότεινα στους λιμενεργάτες να λαμβάνουν το μισθό του αρχηγού του λιμενικού σώματος. Αρνήθηκαν. Τους ξαναπρότεινα τον μισθό υπουργού. Αρνήθηκαν. Τους είπα τον μισθό του πρωθυπουργού. Αρνήθηκαν. Ε λοιπόν τί θέλουν τον μισθό τού προέδρου των ΗΠΑ;»

Αυτή είναι η αλήθεια. Ο καθε λιμενεργάτης, σε καλή χρονιά (αναλόγως των εμπορευμάτων) μπορεί να βγάλει περίπου 250.000 ευρώ !

Και επανέρχομαι στο καφενείο για να σας ξεμπερδέψω. 

Επειδή οι λιμενεργάτες παίρνουν ένα τεράστιο μεροκάματο και η δουλειά είναι σκληρή, προσλαμβάνουν …άτυπα άλλους λιμενεργάτες, περιστασιακούς «χαμάληδες», τους δίνουν 30 ευρώ και τους στέλνουν στα δικά τους πόστα!

Γράφουν σε ένα χαρτάκι τον χωρο δουλειά και το παραδίδουν στον  «σημειωτή» ο οποίος μετά την εργασία γράφει το ΟΚ και το επιστρέφει σε αυτούς που το μεσημέρι το δίνει πίσω στον λιμενεργάτη εργαζόμενο-εργοδότη  για να πληρωθούν  τα ...30 ευρώ!

Εδώ που τα λέμε αφού το ...κανονικό μεροκάματό είναι…500-600 ευρώ, γιατί να σκοτωθούν οι κανονικοί λιμενεργατες στη δουλειά; Παίζουν τάβλι  ολη μέρα στο καφενείο και δίνουν κάτι τις και  σε κάποιον άνεργο και άτυχο της κοινωνίας…

Η ιστορία αυτή τραβάει χρόνια, αλλά τη θυμήθηκα σήμερα που διάβασα το πανό των «εργαζόμενων» ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΛΘ. ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΛΑΟΥ!

Ετσι είναι. Οι «εργαζόμενοι» ενδιαφέρονται σφόδρα για την προστασία του δημόσιου χρήματος και των φορολογουμένων!

Μελίνα Καραπαναγιωτίδου

http://www.melinakarapanagiotidou.blogspot.gr/2012/09/blog-post_3418.html#.UFNEqq7iJvU


 Και η συνέχεια
 
Για το θέμα έλαβα διαμαρτυρία απο έναν λιμενεργάτη, οπως σημειώνει ο ιδιος:



"Επειδη το δημοσιευμα σας δεν εχει καμια σχεση με την πραγματικοτητα και εχω κανει και σχολιο στο προσωπικο σας blog γι αυτο το θεμα, η αποδειξη πληρωμης μου ειναι στην διαθεση σας για να επαληθευσετε το ποσο ακομα κ το εκκαθαριστικο για το ετος του 2011.ελπιζω να επαληθευσετε το δημοσιευμα σας
Το θεμα ειναι οτι μιλατε για λιμενεργατες κ απ'οσο γνωριζω οι 350 περιπου λιμενεργατες που εργαζομαστε εδω-οι οποιοι εχουν εξοργιστει με το δημοσιευμα σας- δεν λαμβανουν τους μισθους που αναφερεται κ φυσικα δεν μπορουν να εργαστουν αλλοδαποι στις θεσεις μας.γινονται καθημερινοι ελεγχοι απο την διοικηση κ ειναι αδυνατο να γινει αυτο που αναφερεται για την "ενοικιαση αλλοδαπων".



Του απαντώ 




" αλίμονο δεν αμφιβάλω οτι υπάρχουν και εντιμοι ανθρωποι, το αντιθετο ήθελα να καταδειξω!


Αν θέλετε στείλτε μου μια επιστολή διάψευσης ολων αυτών των ...ισχυρισμών μου - οπως λέτε - για να την αναρτήσω οπου μπορώ. Το κειμενο μου βασίζεται σε μαρτυρίες και στα μάτια μου!"



Αναδημοσίευση από το Blog ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
 


ΠΗΓΗ  
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah