"Ναι στις παραχωρήσεις δραστηριοτήτων του ΟΛΠ"

21 Φεβ 2013


Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/02/2013
 
 
 
Παρέμβαση στον τρόπο ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου τασσόμενος υπέρ της παραχώρησης δραστηριοτήτων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χρήστου εν όψει της επικείμενης ανακοίνωσης εκ μέρους της κυβέρνησης, και συγκεκριμένα του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), του τρόπου ιδιωτικοποίησης των λιμανιών της χώρας, με πρώτο τον ΟΛΠ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιοποιούνται δια του Τύπου, το ΤΑΙΠΕΔ προσανατολίζεται σε δύο πιθανές μορφές ιδιωτικοποίησης των λιμανιών: είτε την παραχώρηση επιμέρους λιμενικών δραστηριοτήτων, είτε την πώληση των μετοχών τους σε ιδιώτες.
Η Περιφέρεια Αττικής – Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά έχει άμεσο ενδιαφέρον για το καθεστώς λειτουργίας του ΟΛΠ και στοχεύει στη διασφάλιση του κοινωνικού όσο και εθνικού αναπτυξιακού χαρακτήρα του, εκπροσωπώντας τους πολίτες του Πειραιά και της Αττικής γενικότερα. Γι’ αυτό και θεωρούμε ότι το κοινό συμφέρον δεν εξυπηρετεί η πλήρης πώληση των μετοχών του Οργανισμού, αλλά η παραχώρηση λιμενικών δραστηριοτήτων η οποία θα βοηθήσει στην αύξηση του κύκλου εργασιών στο λιμάνι.
Η πίστη μας στη δυνατότητα του λιμανιού του Πειραιά να διαδραματίσει κορυφαίο αναπτυξιακό ρόλο, αλλά πάντα προς το συμφέρον της ελληνικής οικονομίας και του κοινωνικού συνόλου, μας οδήγησε στην εκπόνηση ενός επενδυτικού προγράμματος για έργα στο λιμάνι, συνολικού ύψους 430 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για έργα που θα ενισχύσουν τις υποδομές υποδοχής κρουαζιερόπλοιων, το monorail αλλά και την «Πολιτιστική Ακτή».
Είναι η στιγμή που θα πρέπει οι αρμόδιοι να σταθμίσουν σωστά τα επενδυτικά δεδομένα σε σχέση με τον κοινωνικό, εκτός από αναπτυξιακό, χαρακτήρα του λιμανιού και να αποφασίσουν με ορθή σκέψη και φρόνηση. Καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι οφείλουμε όλοι να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον».
ΠΗΓΗ
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah