Cosco: Θέλουμε μεγαλύτερο μερίδιο στον ΟΛΠ - ζητά πώληση μετοχών Πηγή:www.capital.gr

16 Απρ 2013

Του Ηλία Γ. Μπέλλου

Ο μόνος δρόμος για την ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά με παράλληλη εξασφάλιση των υπαρχόντων θέσεων εργασίας αλλά και αύξηση της απασχόλησης είναι η πώληση μετοχών του ΟΛΠ, ξεκαθάρισε ο Έλληνας επικεφαλής της Piraeus Container Terminal, θυγατρικής της Cosco που ελέγχει ΣΕΜΠΟ ΙΙ και ΙΙΙ, κ. Τάσος Βαμβακίδης.

Σε διευκρινιστική ερώτηση του Capital.gr, στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist, επανέλαβε: «θέλουμε πώληση μετοχών», επιβεβαιώνοντας έτσι εμμέσως τις πληροφορίες που πρώτο δημοσίευσε το Κεφάλαιο του Σαββάτου για συμμετοχή στη διαδικασία αξιοποίησης που ανοίγει αυτές τις ημέρες το ΤΑΙΠΕΔ.

Υπενθυμίζονται οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες προκρίνεται η λύση της συνολικής αξιοποίησης του Πειραιά και όχι των επιμέρους παραχωρήσεων. 

Σημειώνεται ότι κύκλοι που είναι σε θέση να γνωρίζουν τις απόψεις του νέους επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στ. Σταυρίδη αναφέρουν ότι πρόσφατα δήλωσε σε κλειστή συνάντηση πως «όταν έχεις ένα διαμάντι δεν το σπας σε δέκα μικρότερα».

Εντός των επόμενων ημερών, πιθανότατα και αύριο, αναμένονται οι ανακοινώσεις σχετικά με το μοντέλο που θα υιοθετήσει το ΤΑΙΠΕΔ για τους διαγωνισμούς αξιοποίησης ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Οι δηλώσεις Βαμβακίδη είναι στο ίδιο μήκος κύματος με τις πληροφορίες που θέλουν μια πολύ μεγάλη προσφορά από την Cosco ενδεχομένως της τάξης του 1 δισ. ευρώ (στο οποίο θα περιλαμβάνονται και επενδύσεις) για την απόκτηση του έλεγχου του λιμανιού.



Πηγή:www.capital.gr
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah