ΠΑΣΟΚ: Οχι σε παραχώρηση μετοχών του ΟΛΠ

5 Ιουν 2013


«Είμαι έτοιμος να στηρίξω κάθε νέα ιδέα. Χαίρομαι που υπάρχει ομόφωνη στάση όλων να αναδειχθεί το λιμάνι», δήλωσε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος, κατά την επίσημη επίσκεψή του στην έδρα των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά και Νήσων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφού άκουσε όλους τους δημάρχους της περιφέρειας του Πειραιά, των νήσων, του προέδρου του ΟΛΠ, των εκπροσώπων των επιμελητηρίων και του εμπορικού συλλόγου, αναφερόμενος στα προβλήματα, είπε ότι ο Πειραιάς, έχει ανάγκη σεβασμού της γεωγραφικής του υπόστασης αλλά και της ιστορίας του.

Για την ανάπτυξη του λιμανιού, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν τάσσεται υπέρ της λεγόμενης μεγάλης παραχώρησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΕ του ΟΛΠ, αλλά υπέρ της παραχώρησης συγκεκριμένων δραστηριοτήτων.

«Η λύση είναι ένας λιμένα που ανήκει στο δημόσιο, την αυτοδιοίκηση, τα επιμελητήρια, τους φορείς που ασχολούνται με τη ναυτιλιακή οικονομία και τελεί υπό τον έλεγχο και την εποπτεία μια ανεξάρτητης αρχής λιμένων», τόνισε και πρόσθεσε ότι «ο ιδιωτικός τομές μπορεί να έχει λαμπρή παρουσία και στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη και σε όλα τα περιφερειακά λιμάνια της χώρας, μέσα από τις παραχωρήσεις συγκεκριμένων δραστηριοτήτων όπως συμβαίνει για παράδειγμα με τα κοντέινερς».

Ο Ευ. Βενιζέλος είπε ότι το θέμα θα συζητηθεί σε κυβερνητικό επίπεδο υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ, τονίζοντας ότι υπάρχουν νέα δεδομένα και πρωτοβουλίες, για τα οποία δεν έχει ζητηθεί η γνώμη του συγκυβερνώντος κόμματος.

Για την κρουαζιέρα, ανέφερε ότι ο ΟΛΠ θα πρέπει να ολοκληρώσει τις υποδομές του προκειμένου να αποτελέσει κόμβο, αναφερόμενος δε στο θέμα των ναυπηγείων και της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, τόνισε ότι έχουν καταβληθεί τεράστιες προσπάθειες και θα πρέπει να σωθούν.

Πρόσθεσε ότι ήδη σήμερα ψηφίζεται μια ρύθμιση στη Βουλή όπου λύνεται μεταβατικά το πρόβλημα με τα ναυπηγεία Ελευσίνας και πρόσθεσε έχουν διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις για το ζήτημα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, τις υποδομές των οποίων χαρακτήρισε μοναδικές.

«Θα στηρίξουμε γενναίες πολιτικές αποφάσεις που έχουν ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης για τη διάσωση των ναυπηγείων» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Για την Δραπετσώνα είπε ότι πράγματι υπάρχει καθυστέρηση στην αξιοποίηση της λιμενο- βιομηχανικής ζώνης και ότι θα καταβληθούν σύντομα προσπάθειες για αξιοποίησή της.Τάχθηκε επίσης υπέρ του αιτήματος να αναδειχθεί ο Πειραιάς και η Σαλαμίνα το 2021, πολιτιστική πρωτεύουσα.

Για το αίτημα του δικηγορικού συλλόγου να μεταφερθούν τα δικαστήρια του Πειραιά σε νέο κτίριο του υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης, είπε ότι είναι θεμιτό και ότι θα συζητήσει το θέμα με τους αρμόδιους υπουργούς.

Αναφερόμενος στα οικονομικά της αυτοδιοίκησης, είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας προγραμματισμός των οικονομικών της, ενώ τόνισε ότι μέσα από την αναδιάρθρωση των πόρων του ΕΣΠΑ θα υπάρξουν χρήματα για την ανάπτυξη των υποδομών στα νησιά.

Για την αντιμετώπιση της ανεργίας είπε ότι θα επιδιωχθεί να φύγουν κάποια κονδύλια από τα διαρθρωτικά ταμεία και να πάνε στο κοινωνικό ταμείο ώστε μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης να υπάρξουν μεγάλα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και αυτοαπασχόληση.

Για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Με αφορμή τη διαφωνία στο εσωτερικό της κυβερνητικής πλειοψηφίας για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, είπε ότι τίθεται ξανά επί τάπητος το θέμα του τρόπου λειτουργίας της κυβέρνησης, της Βουλής και των προοπτικών της χώρας.

«Ο αγώνας που δίνουμε για τα ζητήματα της Χρυσής Αυγής, της αντιρατσιστικής νομοθεσίας, είναι ένας αγώνας που στην πραγματικότητα συνδέεται με την προσπάθεια η Ελλάδα να μείνει μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και όχι να βρεθεί στο περιθώριο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Για το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης

Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ επιμένει στην ανάγκη να συζητήσει το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, που θα μετατραπεί σε πρόγραμμα άμεσων κυβερνητικών προτεραιοτήτων το οποίο θα ξεπερνά οριστικά το μνημόνιο και θα απαλλάσσει από την ομηρία αυτή.

Η Ευρώπη εξακολουθεί να φοβάται την κρίση χρέους στις μεγάλες χώρες του σκληρού πυρήνα, την ύφεση, την ανεργία των νέων και την κατάρρευση ενός μοντέλου ανάπτυξης που θα πρέπει να τροποποιηθεί ριζικά, είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Ο Ελληνας πολίτης βιώνει τις περιπέτειες της χώρας και υποβάλλεται σε πολύ μεγάλες θυσίες, βλέποντας να ανατρέπονται σχεδιασμοί μιας ολόκληρης ζωής, με υποβάθμιση των εισοδημάτων και της περιουσίας του, βλέποντας ότι δεν υπάρχει άλλη λύση», τόνισε.
Πηγή: in.gr/AΠΕ
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah