Λιμάνια και ναυτεργάτες στη νέα έκθεση της τρόϊκα

30 Ιουλ 2013

Με συνδυασμό παραχωρήσεων και πώλησης μετοχών θα προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών σύμφωνα με την τελευταία Έκθεση Αξιολόγησης του 2ου Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής της Ελλάδας, η οποία δόθηκε, την Δευτέρα 29/7, στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλες.

Παράλληλα, μένει «ανοιχτό το θέμα» της λήψης νέων μέτρων για τα εργασιακά στα πλοία.

Στην έκθεση για τον τομέα της Ναυτιλίας αναφέρεται ότι βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες στοχεύουν στην αύξηση της ευελιξίας του σκάφους και η μείωση στο ελάχιστο των επιβαρύνσεων απαιτήσεων δημόσιας υπηρεσίας για τις επιχειρήσεις.

Μάλιστα, τα επόμενα τρίμηνα οι αρχές έχουν συμφωνήσει ότι θα αξιολογήσουν τον αντίκτυπο των μεταρρυθμίσεων και θα λάβει «περαιτέρω μέτρα για να αυξήσει την ευελιξία του τομέα, ιδίως όσον αφορά το εργασιακό καθεστώς».

Επιπλέον, οι αρχές, σύμφωνα με την έκθεση εργάζονται για τη μείωση του πεδίου εφαρμογής των υφιστάμενων υποχρεωτικών εκπτώσεων εισιτήριο για τη χρήση των εγχώριων υπηρεσιών πορθμείων, πράγμα, που έγινε με πρόσφατη Απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Τέλος, σε ότι αφορά τα λιμάνια στην έκθεση αναφέρεται ότι:

«Οι αρχές ετοιμάζονται να την ιδιωτικοποίηση, μέσω του συνδυασμού των παραχωρήσεων και πώληση μετοχών για περιορισμένο χρονικό διάστημα στα λιμάνια master (…) για την προσέλκυση πρόσθετων κεφαλαίων και διοικητικής εμπειρίας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τομέα».

Τέλος, στην έκθεση αναφέρεται ότι βρίσκονται σε εξέλιξη πολιτικές για να εξασφαλιστεί μια καλύτερη συνδεσιμότητα με την χρήση διαφόρων μέσων, με τη δημιουργία ενός κόμβου μεταφορών και logistics.

ΠΗΓΗ
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah