ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

28 Αυγ 2013


Στην ανάγκη ταχείας εισόδου διεθνώς αξιόπιστων στρατηγικών επενδυτών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ιδανικά με παραχώρηση συγκεκριμένων λιμενικών δραστηριοτήτων σε συγκεκριμένους παραχωρησιούχους, αλλά χωρίς να χαθεί άλλος χρόνος, συμφώνησαν οι διοικήσεις τόσο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), όσο και του δήμου Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια μεταξύ τους συνάντησης. 


Παράλληλα, ο ΣΒΒΕ συμφώνησε να υποστηρίξει το αίτημα του Δήμου Θεσσαλονίκης για την παραχώρηση σε αυτόν της πρώτης προβλήτας του λιμανιού, σύμφωνα τουλάχιστον με ανακοίνωση του δήμου.

Αναλυτικότερα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης συναντήθηκε την Τρίτη με τον πρόεδρο του ΣΒΒΕ, Αθανάσιο Σαββάκη, τον απερχόμενο πρόεδρο, Νίκο Πέντζο και τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο, Γιάννη Σταύρου, παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Αβραμόπουλου και του αντιδημάρχου Επιχειρηματικότητας και Οικονομικής Ανάπτυξης, Χασδάι Καπόν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε συμφωνία ότι το καθοριστικό γεγονός για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη είναι «η έλευση διεθνώς αξιόπιστων, στο αντικείμενο της δραστηριότητάς τους, στρατηγικών επενδυτών, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, και ειδικότερα στις δραστηριότητες των εμπορευματοκιβωτίων, του χύδην φορτίου και των κρουαζιερόπλοιων». 

Σημειώθηκε ότι ναι μεν η ιδανική λύση είναι η παραχώρηση συγκεκριμένων δραστηριοτήτων σε συγκεκριμένους παραχωρησιούχους (σ.σ. μερική παραχώρηση, αντί ενός μοντέλου τύπου "master concession"), ωστόσο τονίστηκε ότι η Θεσσαλονίκη δεν πρέπει να χάσει άλλο χρόνο στον ανταγωνισμό, εθνικό και περιφερειακό. 

Επιπλέον, όπως προέκυψε στη διάρκεια του διαλόγου, όποια και εάν είναι η τελική επιλογή, πρέπει να υλοποιηθεί τάχιστα, ούτως ώστε να αναλάβουν τις προαναφερθείσες τρεις δραστηριότητες σχήματα παγκοσμίου εμβέλειας και αξιοπιστίας. 

Επιπροσθέτως, υπήρξε συμφωνία ότι πρέπει να υπάρξουν ανάλογες εξελίξεις στον τομέα της μεταφοράς εμπορευμάτων από τους σιδηροδρόμους της χώρας, που θα ενισχύσουν το στρατηγικό πλεονέκτημα του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε περιφερειακό επίπεδο. 

Συζητήθηκε επίσης το αίτημα του δήμου να αναλάβει τη διαχείριση της πρώτης προβλήτας, που εδώ και χρόνια είναι πόλος πολιτισμού και ψυχαγωγίας για την πόλη και δεν εξυπηρετεί λιμενικές λειτουργίες και ο ΣΒΒΕ συμφώνησε να υποστηρίξει αυτό το αίτημα του Δήμου
ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΠΡΕΖΑ TV
28-8-2013
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah