ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ

11 Μαρ 2014


Η επιχείρηση της Coca Cola Τρία Έψιλον που ξεκίνησε από την Ελλάδα και επεκτάθηκε με τεράστια κερδοφορία σε πολλές χώρες του εξωτερικού, μετά το κλείσιμο παραγωγικών μονάδων σε όλη τη χώρα, τη μεταφορά της έδρας στην Ελβετία και άλλων δραστηριοτήτων της εκτός Ελλάδας, τώρα προχωράει ένα ακόμη βήμα προς την πλήρη απαξίωση των εργοστασίων της στη χώρα μας.
Χωρίς κανένα αίσθημα εταιρικής ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και με μοναδικό στόχο την περαιτέρω αύξηση της κερδοφορίας της, η COCA COLA 3Ε, έχει προχωρήσει σε κλείσιμο κρίσιμων τοπικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα, διακοπή δραστηριοτήτων, περικοπές εκατοντάδων θέσεων εργασίας, με αποτέλεσμα την κλιμακούμενη ένταση εταιρίας και εργαζομένων.
Οι αποφάσεις αυτές έχουν οδηγήσει στην ανεργία και την οικονομική ανέχεια εκατοντάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.
Εργαζόμενοι του κλάδου αντιστέκονται σ’ αυτές τις αποφάσεις και επιχειρούν να τις αντιστρέψουν πραγματοποιώντας πολύμηνες απεργιακές κινητοποιήσεις, με αποτέλεσμα πολλές φορές να καταδιώκονται γι’ αυτή τους τη δράση. Αυτούς τους εργαζόμενους δεν πρέπει να τους αφήσουμε μόνους!
Όλοι εμείς οι συνδιοργανωτές της παρούσας μαζικής διαμαρτυρίας και υπογράφοντες το παρόν ψήφισμα, απαιτούμε από τη διοίκηση της εταιρίας να πάρει πίσω τις αντικοινωνικές και εκβιαστικές αποφάσεις της. Η διαμαρτυρία μας διεξάγεται διαδικτυακά μέσα από την ανεξάρτητη ιστοσελίδα διεξαγωγής ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, με την επωνυμία “ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ” στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.elastithesitous.gr.
Απαιτούμε από την Κυβέρνηση ν’ αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν, κάνοντας όλες τις απαιτούμενες πολιτικές παρεμβάσεις που θα προωθούν το άνοιγμα των κλειστών εργοστασίων και τη δημιουργία νέων.
Απαιτούμε πίσω καθεμιά από τις χαμένες θέσεις εργασίας.
Ας στείλουμε λοιπόν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Coca Cola 3E: πως οι πολίτες αυτής της χώρας, οι εργαζόμενοι και καταναλωτές των προϊόντων της, δεν είμαστε διατεθειμένοι ν’ ανεχτούμε πλέον τέτοιου είδους συμπεριφορές. Οι εταιρείες και δη οι πολυεθνικές εταιρείες που οφείλουν το επιχειρηματικό τους μέγεθος στους Έλληνες πολίτες και εργαζόμενους, επιβάλλεται να σέβονται τους εργαζόμενους-καταναλωτές και τα δικαιώματά τους.
Υπόγραψε τώρα το ψήφισμα και διάδωσε το στους πάντες.
Ας χαράξουμε τα όρια της ανοχής μας ακριβώς εδώ κι ας δημιουργήσουμε ένα κύμα διαμαρτυρίας από κάθε γωνιά της Ελλάδας, τόσο μαζικό ώστε να μην είναι δυνατόν να αγνοηθεί!
Όταν ξεπεράσουμε τις 100.000 υπογραφές, οι φορείς που υποστηρίζουμε την καμπάνια, θα τις παραδώσουμε απευθείας στη Διοίκηση της Coca Cola 3E και στην Κυβέρνηση.

Αυτή η καμπάνια αναρτήθηκε στο ElaStiThesiTous.gr από:
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
λογοτυπο-ΕΚΘ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
athinwn-ergatiko-kentro
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
ergayoupaliliko_kentro_patrwn
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΛΟΥ
bolou-ergatiko-kentro
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ ΠΟΤΩΝ
imagesFZZX39H3
Η καμπάνια υποστηρίζεται από:
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
gsee-300x200[1]
ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
eeke_550[1]
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah