Σε κινητοποιήσεις η Π.Ν.Ο.

24 Μαρ 2014

Τη κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου για τον θαλάσσιο τουρισμό στην Ολομέλεια της Βουλής, αλλά και τη δυναμική διεκδίκηση των δεδουλευμένων αποδοχών των ναυτεργατών, στις 27 τρέχοντος στο λιμάνι του Πειραιά, ανακοίνωσε προ ολίγου η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.
Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωσή της η Π.Ν.Ο. αναφέρει τα εξής:
Συνεδρίασε σήμερα 21 Μαρτίου 2014 η Διοίκηση της ΠΝΟ και εξέτασε τα φλέγοντα προβλήματα της ναυτεργασίας, προτάσσοντας το μείζον θέμα της καταβολής των οφειλομένων αποδοχών στα πληρώματα πλοίων Ακτοπλοϊκών εταιρειών καθώς και τις εξελίξεις με το νομοσχέδιο του ΥΝΑ για τα «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις», το οποίο έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα των αντεργατικών μέτρων της Κυβέρνησης τα οποία ξεθεμελιώνουν κυρίαρχα και αναμφισβήτητα δικαιώματα των ελλήνων ναυτεργατών.
Ειδικότερα για το θέμα των δεδουλευμένων αποδοχών, η Διοίκηση υλοποιώντας προηγούμενη απόφαση συνεδρίασε αμέσως μόλις παρήλθε το τελεσίγραφο που είχε απευθύνει προς Ακτοπλοϊκές εταιρείες για την τακτοποίηση των οικονομικών υποχρεώσεών τους προς τα πληρώματα, το οποίο και έληξε τα μεσάνυχτα της 20 Μαρτίου 2014.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ κατέληξε στον προγραμματισμό συγκεκριμένου πλαισίου δράσης με την ακινητοποίηση πλοίων των εταιρειών που οφείλουν χρήματα.
Η έναρξη της συνδικαλιστικής παρέμβασης σε βάρος των πλοίων θα γίνει την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014 από το λιμάνι του Πειραιά.
Υπενθυμίζουμε ότι η ΠΝΟ πριν καταλήξει σε αυτή την απόφαση εξάντλησε κάθε δυνατό μέσο πίεσης και διαμαρτυρίας προκειμένου η πλοιοκτησία να φανεί επιτέλους συνεπής στις αδιαμφισβήτητες υποχρεώσεις της και να δοθεί ένα τέλος σε αυτό το απαράδεκτο, αισχρό, κατάπτυστο φαινόμενο της οφειλής δεδουλευμένων αποδοχών πολλών μηνών στα πληρώματα τα οποία εξαιτίας του γεγονότος αυτού δεινοπαθούν και υποφέρουν μαζί με τις οικογένειές τους, έχοντας φτάσει στα άκρα της εξαθλίωσης και της απόγνωσης.
Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις, διαμαρτυρίες, παρεμβάσεις, κινητοποιήσεις οι εν λόγω εταιρείες αδιαφορούν εκμεταλλευόμενες και την απαράδεκτη, εξοργιστική στάση του ΥΝΑ και των ελεγκτικών του αρχών που κωφεύουν και μένουν απαθείς χωρίς να παρεμβαίνουν όπως οφείλουν με βάση τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά τους.
Κατόπιν όλων αυτών η Διοίκηση της Ομοσπονδίας απεφάσισε να προβεί από την επόμενη Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014 από το λιμάνι του Πειραιά στην ανάληψη συνδικαλιστικής δράσης και στην ακινητοποίηση πλοίων των υπόχρεων εταιρειών, μέχρις ότου καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα στους δικαιούχους συναδέλφους.
Τη συνεδρίαση της Διοίκησης απασχόλησε εκ νέου και το νομοσχέδιο του ΥΝΑ «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις» και η Εκτελεστική Επιτροπή επαναβεβαίωσε την κάθετη διαφωνία και αντίθεσή της με τα όσα προβλέπει.
Η Διοίκηση της ΠΝΟ απεφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής και υπογραμμίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχτεί την ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας των Ελλήνων ναυτικών.
Συγχρόνως επισημαίνει για πολλοστή φορά ότι η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική οξύνει και διογκώνει την ανεργία και τα προβλήματα των ναυτεργατών, οι οποίοι ήδη βρίσκονται σε οικτρή κατάσταση, ενώ παράλληλα, πέραν των άλλων θα έχει σαν αποτέλεσμα και την υποβάθμιση και ξεθεμελίωση του ναυτιλιακού συγκοινωνιακού δικτύου της χώρας με ανυπολόγιστες κοινωνικές, οικονομικές και εθνικές συνέπειες.
Η ΠΝΟ κλιμακώνει και εντείνει τις παρεμβάσεις της για την απόκρουση της βάρβαρης, ανάλγητης και καταστροφικής αυτής πολιτικής και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η απόφαση της Διοίκησής της για συμμετοχή της Ομοσπονδίας και των ναυτεργατών στην 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ για της 9 Απριλίου 2014.

πηγη
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah