ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο κ. Σαμαράς επισκέπτεται την COSCO

21 Μαρ 2014



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΜ.Υ.Λ.Ε)
ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ

Πειραιάς 20.03.2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο κ. Σαμαράς επισκέπτεται την COSCO και εξαγγέλλει εικονικές θέσεις εργασίας.

Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε για τρίτη φορά τον τελευταίο χρόνο τον Προβλήτα ΙΙ του Λιμανιού του Πειραιά και μεταβλήθηκε, για μια ακόμη φορά, σε διαφημιστή της COSCO. Απαξιεί να επισκεφθεί τον Δημόσιο ΟΛΠ, τον οποίο η Κυβέρνηση απαξιώνει καθημερινά, ώστε να τον ξεπουλήσει σε τιμή ευκαιρίας.

Πριν ένα χρόνο είχε επισκεφθεί ξανά τον Προβλήτα ΙΙ για να εγκαινιάσει το τραίνο, το οποίο παρουσίασε ως επίτευγμα της COSCO, ενώ κατασκευάστηκε με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου και ευρωπαϊκά κονδύλια.

Παρουσίασε τότε μια συμφωνία ρουτίνας για τα επιχειρηματικά δεδομένα μεταξύ COSCO και HP, ως λύση για το πρόβλημα της ανάπτυξης της χώρας και για την αύξηση της απασχόλησης.

Δυστυχώς, όμως, ούτε ανάπτυξη έρχεται ούτε η απασχόληση αυξάνεται με εξαγγελίες εικονικής πραγματικότητας.

Χθες ο κ. Σαμαράς θεώρησε μέγα γεγονός μια νέα εμπορική συμφωνία της COSCO για διακίνηση μερικών intranzit containers σε σύνολο εκατομμυρίων που διακινούνται στον Πειραιά από τις αρχές του 2000. Επισκέφθηκε και πάλι τον Προβλήτα ΙΙ της COSCO για να εξαγγείλει πάλι εικονικές θέσεις εργασίας.

Δεν μπήκε στον κόπο να πει μια κουβέντα για τις μεσαιωνικές σχέσεις εργασίας που επικρατούν στην COSCO και δυσφημούν τη χώρα μας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Με την χθεσινή του επίσκεψη ο κ. Σαμαράς θέλησε, εκτός των άλλων, να δώσει πρόκριμα και στήριξη στην βούληση της COSCO για αγορά του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ.

Αδιαφορεί για τις καθολικές αντιδράσεις των πολιτικών, κοινωνικών, συνδικαλιστικών και αυτοδιοικητικών δυνάμεων στην ιδιωτικοποίηση-ξεπούλημα του ΟΛΠ.

Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια, μαζί με τις κοινωνικές δυνάμεις θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τον αγώνα μας και θα ακυρώσουμε τα κυβερνητικά σχέδια για ιδιωτικοποίηση των Λιμανιών, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη και την απασχόληση με θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις που έχει ανάγκη η χώρα μας.




Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah