Περιμένουν Πειραιά οι... alliances

30 Απρ 2014



«Ο παγκόσμιος εμπορικός πόλεμος είναι σε εξέλιξη και είναι εδώ» έγραψε χθες αργά το βράδυ μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για το πλειοψηφικό του Ο.Λ.Π. το "ΤheSeaNation".
Αλλά ένας «πόλεμος» έχει και τις «ναυμαχίες του». Το τελευταίο διάστημα πλοιοκτήτες, διαχειριστές, ναυλωτές, μεταφορείς, ναυπηγεία, αναλυτές πολιτικοί και διπλωματικοί έχουν, και δικαίως, επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους στις «κοσμογονικές αλλαγές» που θα επιφέρουν οι δραστηριοποιήσεις των alliances στον τομέα μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.
Στην ανακατανομή των εμπορευματικών ροών και στο ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν προσεχώς οι λιμένες υποδοχής του στόλου των alliances και δη εκείνων με τις μέγιστες, προς ώρας, μεταφορικές σε TEU ικανότητες.
Αλλά το σημαντικό, το σημαντικότερο όλων είναι ότι ήδη οι alliances, για τους καλά γνωρίζοντες τον τομέα, «βρίσκονται» στον Πειραιά, βολιδοσκοπούν τον Πειραιά και αναμένουν τις εξελίξεις που θα σηματοδοτήσει η δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την κατακύρωση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ. Δικαίως λοιπόν ο «τίτλος» της χθεσινοβραδινής αναφοράς του "ΤheSeaNation" για «άναυδα» λιμάνια της Β. Ευρώπης.
Καλώς κακώς οι επιταγές του διεθνούς εμπορίου ορίζουν ένα «τριαξονικό» βασικό πλαίσιο που προσδιορίζεται από την ταχύτητα μεταφοράς, τον όγκο μεταφοράς και βέβαια το κόστος μεταφοράς. Και ο Πειραιάς φαίνεται να πληροί τις προϋποθέσεις. Εξ ου και το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον. Και όχι μόνο.
Μία «παρακινδυνευμένη εκτίμηση θέλει τον Πειραιά λίαν προσεχώς να διαδραματίζει «κομβικό» ρόλο ως λιμένα του Νότου της ΕΕ στην ανάπτυξη του short sea με τις αναδυόμενες αγορές της Β. Αφρικής και της Α. Μεσογείου χωρίς να αποκλείεται, σε συνάρτηση με τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης ,να διαδραματίζει ρόλο και για το short sea στη Μ. Θάλασσα.
Με «άσσο στο μανίκι» των εν λόγω λιμένων, τη βελτίωση της σιδηροδρομικής κάλυψης και της ανάπτυξης εμπορικών συρμών.

ΠΗΓΗ
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah