Τζιτζικώστας: Η σύνδεση λιμανιού - σιδηροδρόμου το πρώτο έργο του νέου ΕΣΠΑ

4 Απρ 2014


ΙΩΝ ΤΣΩΧΟΣ
Το πρώτο έργο νέο έργο που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα εντάξει στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 θα είναι η σύνδεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με το σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ, προανήγγειλε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, την Παρασκευή, στο χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της EgnatiaPostκαι του κλιμακίου ΟΜΥΛΕ Θεσσαλονίκης  με θέμα «Θεσσαλονίκη και Λιμάνι στο σταυροδρόμι των εξελίξεων: Πώληση ή μεταρρύθμιση;».
Ο κ. Τζιτζικώστας επανέλαβε ότι η θέση του είναι κατά της πώλησης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και υπέρ της παρουσίας ιδιώτη στρατηγικού επενδυτή σε κομμάτια της λειτουργίας του λιμανιού όπου τα ιδιωτικά κεφάλαια μπορούν να το βοηθήσουν να αναπτυχθεί.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε ακόμη ότι απαιτείται η δημιουργία υποδομών που θα στηρίξουν το λιμάνι ώστε να  «σταθεί» ανταγωνιστικά απέναντι σε γειτονικά λιμάνια όπως του Πειραιά ή της Κωνσταντινούπολης. Σημείωσε ακόμη πως το λιμάνι της πόλης θα είναι από τις βασικές δομές μέσα από τις οποίες τα επόμενα 5 κρίσιμα χρόνια θα στηριχθεί η ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης.
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah