Παρέμβαση ΓΣΕΕ κατά της πώλησης του ΟΛΠ

2 Απρ 2014



«Βροχή» προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας ετοιμάζουν φορείς του Πειραιά για να σταματήσουν την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες τις αμέσως επόμενες ημέρες θα κατατεθούν προσφυγές από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζόμενων (ΟΜΥΛΕ, Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ), τα Επιμελητήρια του Πειραιά αλλά και τον Δικηγορικό Σύλλογο της πόλης.

Στο μεταξύ παρέμβαση έκανε η ΓΣΕΕ η οποία με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τους αρχηγούς των κομμάτων ζητάει την άμεση ματαίωση της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).

Η Συνομοσπονδία χαρακτηρίζει την προωθούμενη μεταβίβαση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ «πράξη υπονόμευσης του δημοσίου συμφέροντος».

Τονίζει ακόμη ότι «η ιδιωτικοποίηση ενός κερδοφόρου και καίριας σημασίας κοινωφελούς οργανισμού, υποσκάπτει μία ακόμη αναπτυξιακή προοπτική της χώρας σε βάρος της εθνικής οικονομίας».

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, οι επιπτώσεις από την υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου θα είναι καταστροφικές τόσο για τον τουρισμό όσο και για το εμπόριο, την ακτοπλοΐα και την εξυπηρέτηση των νησιών μας.

Τέλος, στην επιστολή περιλαμβάνεται προειδοποίηση προς την κυβέρνηση ότι οι ιδιωτικοποιήσεις του ΟΛΠ και των άλλων λιμανιών της χώρας θα βρουν την καθολική αντίδραση των συνδικάτων.

ΠΗΓΗ
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah