Αποκρατικοποίηση ΟΛΠ: Με το βλέμμα στραμμένο στο… Λονδίνο

28 Απρ 2014



Σήμερα το απόγευμα στις πέντε, στο Λονδίνο, «κλείνει» η προθεσμία της πρώτης φάσης του διαγωνισμού για την υποβολή των υποψηφιοτήτων για το μετοχικό ποσοστό του ΟΛΠ που έχει περάσει υπό τον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ το οποίο και θα προσδιορίσει την αποκρατικοποίηση του Οργανισμού.
Μέχρι σήμερα «κοινό μυστικό» αποτελεί το γεγονός ότι για το εν λόγω ποσοστό θα εκδηλώσει ενδιαφέρον η COSCO ενώ επίσης ανοικτό είναι και το θέμα της υποβολής και άλλων προτάσεων. Επ αυτού το τελευταίο διάστημα έχει αναπτυχθεί μία πλειάδα σεναρίων με επικρατέστερη περίπτωση αυτή της κατάθεση πιθανώς δεύτερης υποψηφιότητας από Κινεζικών συμφερόντων consortium αλλά και επενδυτικού ομίλου στοιχεία του οποίου έχουν διαρρεύσει στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.
Ωστόσο οι προδιαγραφές που έχουν τεθεί εκ των πραγμάτων, σύμφωνα με εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων, «αποκλείει» περιπτώσεις που δεν διαθέτουν εμπειρία σε λιμενικού χειρισμούς ή δεν ενυπάρχει- καλύπτεται στο όποιο ενδιαφερόμενο σχήμα η συγκεκριμένη προδιαγραφή.
Η αξιολόγηση των όποιων προσφορών κατατεθούν θα οδηγήσει στην δεύτερη φάση με τις οικονομικές προσφορές οι οποίες επίσης θα αξιολογηθούν αναλόγως και με βάση τα δεδομένα που έχουν τεθεί για το τίμημα κατακύρωσης.
Η κυβέρνηση πάντως εμφανίζεται διατεθειμένη να «τρέξει» το πεδίο των αποκρατικοποιήσεων, καθώς στοιχεία έκθεσης των ευρωπαϊκών οργάνων κάνουν λόγο για καθυστερήσεις, σε χρονική συγκυρία που το θέμα της αποκρατικοποίησης των ΟΛΠ και ΟΛΘ έχουν εμπλακεί στο προεκλογικό σκηνικό των αναμετρήσεων που είναι στον ορίζοντα για την ευρωβουλή και την αυτοδιοίκηση.

ΠΗΓΗ
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah