Σε κινητοποιήσεις οι λιμενεργάτες για τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών

7 Απρ 2014

Την Τετάρτη στη Βουλή η συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ από το ΤΑΙΠΕΔ
Σε κινητοποιήσεις οι λιμενεργάτες για τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών
(ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ)



 
Σε κινητοποιήσεις από σήμερα Δευτέρα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, προχωρούν η  Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας «ΟΜΥΛΕ» και η Ενωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ.

Εν τω μεταξύ για την Τετάρτη 9 Απριλίου στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής στις 10 το πρωί μεταφέρθηκε η συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, θα γίνει ενημέρωση από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αλλά και ακρόαση από τη Διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.) σχετικά με τη διαδικασία αξιοποίησης της συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου  στην Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία “Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.”

Η συζήτηση αρχικά είχε προγραμματιστεί για το απόγευμα της Τρίτης και μάλιστα οι λιμενεργάτες έχουν προγραμματίσει 24ωρη απεργία, συγκέντρωση στις 4 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή. Ωστόσο μετά την αλλαγή της ημέρας και ώρας συζήτησης επανεξετάζουν την απόφαση τους αν και εκτιμάται ότι η κινητοποίηση θα γίνει κανονικά.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας ΟΜΥΛΕ και  η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα στάση εργασίας  από τις 07.00 το πρωί έως τις 11.00 και συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ στις 08.30, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών. Ανάλογες συγκεντρώσεις έγιναν και σε άλλα λιμάνια της χώρας.

Επίσης οι εργαζόμενοι στα λιμάνια θα συμμετέχουν και στην 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014. Οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ θα πραγματοποιήσουν  συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στο χώρο μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία στο κέντρο της πόλης με κατάληξη στο κτίριο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

 «Τα λιμάνια εδώ και καιρό βρίσκονται στο στόχαστρο της ιδιωτικοποίησης. Πρώτα ο ΟΛΠ με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που έχει δημοσιευθεί και εν συνεχεία ο ΟΛΘ και τα άλλα λιμάνια απειλούνται με  ιδιωτικοποίηση και  ξεπούλημα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας ΟΜΥΛΕ και αναφέρει ότι «η εξέλιξη αυτή θα έχει οδυνηρές συνέπειες για τους εργαζόμενους, τις τοπικές κοινωνίες, τις κρίσιμες δραστηριότητες της οικονομίας, όπως ο Τουρισμός, η Ακτοπλοΐα, το Εμπόριο, οι Μεταφορές».

«Επιχειρούν αιφνιδιαστικά να προχωρήσουν σε μία συζήτηση παρωδία, όπως έκαναν και στην περίπτωση του ΟΛΠ, ώστε να πάρουν το πράσινο φως για την δρομολόγηση εκποίησης του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΘ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Μονίμων και Δόκιμων Λιμενεργατών του ΟΛΠ.

Eπίσης σε ανακοίνωση του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης «εκφράζει την αντίθεση του στις μεθοδευμένες αποφάσεις του ΤΑΙΠΕΔ και στα σχέδια του για ξεπούλημα του ΟΛΘ».
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «είναι απορίας άξιον γιατί συνεχίζουν να εμμένουν στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ την ώρα που τα διαθέσιμα αποθεματικά του είναι άνω των 100 εκατ.ευρώ και η ετήσια κερδοφορία του αγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ. Γιατί επιλέγουν να πωλήσουν το κερδοφόρο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ενώ το ίδιο έχει τη δυνατότητα να αυτοχρηματοδοτήσει τις επενδύσεις που χρειάζεται για να γίνει σύγχρονο και ανταγωνιστικό;»

πηγη
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah