Όλοι οι ειδήμονες στην ΡΑΛ μόνο 2 συνταξιούχους έχει !

2 Μαΐ 2014

Σ.Ε.Ε.Ν.: Αναγκαία η αναθεώρηση της σύνθεσης της Ρ.Α.Λ.

Αναθεώρηση της σύνθεσης της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων (ΡΑΛ), με συμμετοχές από την Ακτοπλοϊκή αλλά και γενικότερα από την Ναυτιλιακή κοινότητα, ώστε να υπάρξουν οι ελάχιστες εγγυήσεις για την εύρυθμη και ικανή λειτουργία της, ζητά με ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).
Ο ΣΕΕΝ εκφράζει την έκπληξή του για την ανακοινωθείσα σύνθεση της ΡΑΛ, η οποία περιλαμβάνει τον διορισμό όπως αναφέρει εννέα μελών και αναμένεται να ξεκινήσει τα λειτουργία της την προσεχή Παρασκευή.
Όπως υπογραμμίζει, οι προτάσεις του Συνδέσμου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, ότι είναι κρισίμου σπουδαιότητας να συμμετέχει τουλάχιστον ένα μέλος της Ακτοπλοϊκής κοινότητας στην νεοσυσταθείσα ΡΑΛ -καθώς η Ακτοπλοΐα είναι συνυφασμένη με το σύνολο των Ελληνικών λιμένων και ιδιαίτερα υπό το φως των επερχόμενων ιδιωτικοποιήσεων των λιμένων - , δεν ελήφθησαν υπόψιν.
Στην εν λόγω ανακοίνωση σημειώνεται ότι: «Άποψη του Συνδέσμου μας αποτελούσε εξαρχής ότι στην στελέχωση των εν λόγω αρχών οφείλουν να συμπεριλαμβάνονται και πρόσωπα εγνωσμένου κύρους στον ευρύτερο ναυτιλιακό χώρο και οπωσδήποτε εκπρόσωποι των άμεσα εμπλεκομένων φορέων, όπως του ΣΕΕΝ και άλλων ναυτιλιακών ενώσεων ή του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας. Εξ όσων πληροφορούμαστε, με την εξαίρεση του κ. Μουτζούρη ο οποίος κατέχει μεγάλη εμπειρία σε θέματα λιμένων και λιμενικής πολιτικής, τα υπόλοιπα μέλη της ΡΑΛ είναι στην πλειονότητά τους δικηγόροι, ενώ συμπεριλαμβάνεται ένας χημικός και ένας πυρηνικός μηχανικός! Επιπλέον υπάρχουν δύο (!) απόστρατοι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος.
Για τους λόγους αυτούς ζητούμε την αναθεώρηση της σύνθεσης της ΡΑΛ, με συμμετοχές από την Ακτοπλοϊκή αλλά και γενικότερα από την Ναυτιλιακή κοινότητα, ώστε να υπάρξουν οι ελάχιστες εγγυήσεις για την εύρυθμη και ικανή λειτουργία της. Επίσης ζητάμε νομοθετική ρύθμιση ούτως ώστε να είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ΡΑΛ εκπροσώπων του ΣΕΕΝ και άλλων φορέων σχετικών με τη ναυτιλία», καταλήγει.
 πηγη

 

Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah