«Πρωτοβουλία»: Ναι στην ανάπτυξη, όχι στην πώληση του λιμανιού

2 Μαΐ 2014


«Πρωτοβουλία»: Ναι στην ανάπτυξη, όχι στην πώληση του λιμανιού
Με κεντρικό σύνθημα «Το λιμάνι ανήκει στην πόλη - Ναι στην Ανάπτυξη, Όχι στην Πώληση», η «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» οργάνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης συγκέντρωση στην Α' Προβλήτα του ΟΛΘ, συμμετέχοντας με τον δικό της τρόπο στον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.
Μέλη και φίλοι της «Πρωτοβουλίας» συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι και ανάρτησαν πανό, εκφράζοντας τη διαφωνία τους στην απόφαση της κυβέρνησης για πώληση του 67% των μετοχών της ΟΛΘ ΑΕ.
Αρνητική ως προς την επικείμενη πώληση ήταν, εξάλλου, και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στην οποία τονίζεται πως πρέπει να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του Λιμένος Θεσσαλονίκης, με την ενεργό συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης -σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα- στη διαχείριση των λιμενικών υποθέσεων, των υποδομών και των εγκαταστάσεών του.
Πάγια θέση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και της «Πρωτοβουλίας» είναι ότι η όποια απόφαση για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη της το όφελος της πόλης (οικονομικό, εμπορικό, κοινωνικό, τις θέσεις απασχόλησης, την αναπτυξιακή προοπτική). Άλλωστε, σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ στην Αθήνα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε ότι η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΟΛΘ Α.Ε. σε ιδιώτη δεν φαίνεται ότι θα αποφέρει το παραμικρό όφελος στην Θεσσαλονίκη.
Η «Πρωτοβουλία» διεκδικεί να περιέλθει στη διαχείριση του Δήμου Θεσσαλονίκης η Α' προβλήτα, η οποία συνδέεται άμεσα με τη ζωή της πόλης. Βασική  θέση της «Πρωτοβουλίας» ως δημοτικής Αρχής είναι ότι το λιμάνι, μακροπρόθεσμα, θα πρέπει να περάσει στην Αυτοδιοίκηση, όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις, μια θέση που η παράταξη θα συνεχίσει να προτάσσει.

πηγη
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah