Μπουτάρης: Υπέρ της επιστροφής των 30 εκ. από τον ΟΛΘ

30 Ιουν 2014

ΑΘΗΝΑ 30/06/2014

Υπέρ της επιστροφής στη Θεσσαλονίκη και την τοπική κοινωνία των 30 εκατομμυρίων ευρώ που θα λάβει το δημόσιο από τον ΟΛΘ Α.Ε. τάσσεται, με δήλωσή του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Η σχετική πρόταση διατυπώθηκε την περασμένη εβδομάδα κατά την συνάντηση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα και του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργου Ορφανού.

Ο κ. Τζιτζικώστας είχε ζητήσει συγκεκριμένα να επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη τα 30.000.000 ευρώ, που, μέσω της διανομής μερίσματος στον βασικό μέτοχο (ΤΑΙΠΕΔ), μεταφέρθηκαν στα ταμεία της κεντρικής κυβέρνησης. Από την πλευρά του ο κ. Ορφανός είχε τονίσει ότι είναι καλό να μένουν στη Θεσσαλονίκη τα εισοδήματα που παράγονται στην περιοχή για να γίνουν έργα.

Με αφορμή τα παραπάνω, ο κ. Μπουτάρης επισημαίνει ότι θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια για άμεση επιστροφή του ποσού αυτού στην πόλη και την τοπική κοινωνία, μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

"Σ' αυτήν την πρόταση προσθέτω εκ νέου την δική μας περί απόδοσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης των εσόδων του κράτους από το 2% επί του τζίρου της ΟΛΘ Α.Ε που η εταιρεία δίνει στο ελληνικό δημόσιο για τη χρήση των υποδομών που της έχουν παραχωρηθεί.

Το σκεπτικό της πρότασής μας είναι το ίδιο: ο τοπικά παραγόμενος πλούτος του λιμανιού της πόλης να επιστρέφει στην ίδια την πόλη και τους πολίτες δια του Δήμου. Εξάλλου, πρόκειται για πάγια τακτική που ακολουθείται στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις, όπου οι τοπικές κοινωνίες έχουν λόγο στη διεύθυνση ή και διαχειρίζονται μέρος από την προστιθέμενη αξία των λιμενικών υποδομών που φιλοξενούν" προσθέτει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

πηγη
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah