Να μην πουληθεί ο ΟΛΘ απαιτεί το εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης

20 Ιουν 2014

«ΤΑΙΠΕΔ και Κυβέρνηση αγνοούν την καθολική αντίδραση του συνόλου των εργαζόμενων και των φορέων της Θεσσαλονίκης, περιφρονούν προκλητικά τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας, των βουλευτών όλων των κομμάτων και συνεχίζουν »πραξικοπηματικά« και ακάθεκτα την διαδικασία »ξεπουλήματος« του Λιμένα της Θεσσαλονίκης», σημειώνει σε ψήφισμά του το ΕΚΘ..
Στο ίδιο ψήφισμα αναφέρεται ότι: "Επιμένουν στη πώληση του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης, του μοναδικού συγκριτικού πλεονεκτήματος της περιοχής, ενώ γνωρίζουν πως ο ΟΛΘ Α.Ε. διαθέτει τεράστιο ταμειακό απόθεμα, μηδενικό δανεισμό, υψηλή κερδοφορία και σημαντική παρουσία στο χρηματιστήριο. Οι "εκτελεστές" αυτού του ξεπουλήματος δείχνουν την απαξίωση τους στην κρατική διαχείριση των δικτύων και επιλέγουν την πώληση τους προκειμένου να γεμίσουν πρόσκαιρα τα ταμεία αδιαφορώντας για το πραγματικό όφελος της χώρας, υπονομεύοντας την ελληνική οικονομία.
Δημιουργούν ένα πανίσχυρο και ανεξέλεγκτο ιδιωτικό μονοπώλιο στο οποίο θα παραχωρήσουν δημόσια εξουσία, τα δημόσια αγαθά που παράγει το λιμάνι και θα εκχωρήσουν το ρόλο του σε θέματα : εθνικής ασφάλειας εξυπηρέτησης ακτοπλοΐας εξυπηρέτησης της εθνικής οικονομίας και του κάθε χρήστη ανταγωνισμού, χρεώσεων & τιμολογιακής πολιτικής, προστασίας περιβάλλοντος και αειφόρου ανάπτυξης, συνεργιών με τις συνδεδεμένες πόλεις και την περιφέρεια.
Οι "εκτελεστές" αυτού του ξεπουλήματος, αρνούνται να δουν πως ο ΟΛΘ αποτελεί βασικό αναπτυξιακό πυλώνα, καθώς διαθέτει 100εκατ. ευρώ αποθεματικό, καταγράφει ετήσια κερδοφορία άνω των 20 εκατ. ευρώ, ακόμα και την περίοδο της κρίσης και της ύφεσης και έχει τη δυνατότητα αυτοχρηματοδότησης των επενδύσεων που χρειάζονται για να γίνει μεγάλο σύγχρονο δημόσιο λιμάνι, κρίκος στη μεταφορική αλυσίδα".
 
Tέλος, το ΕΚΘ επισημαίνει πως: "Η συρροή υποψηφίων αγοραστών από διάφορες χώρες όπως Ρωσία, Τουρκία, Ιαπωνία, Δανία, Ελβετία, Γερμανία, κ.α. αποδεικνύει τη σημαντική του θέση και τις προοπτικές του. Το ΕΚΘ στέκεται έμπρακτα και αγωνιστικά δίπλα στους εργαζόμενους του ΟΛΘ, για τη δημιουργία ευρύτατων κοινωνικών και πολιτικών συμμαχιών και δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα εξαντλώντας όλα τα μέσα, αγωνιστικά , συνδικαλιστικά και νομικά.
Καλεί το ΤΑΙΠΕΔ και την Κυβέρνηση να σταματήσουν άμεσα κάθε ενέργεια για την πώληση του ΟΛΘ και να στραφούν προς την επιλογή κατευθύνσεων που θα ενισχύσουν και θα αναπτύξουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Τους καλούμε να μετατρέψουν την κερδοφορία του σε ανάπτυξη και όχι να ξεπουλήσουν όλο το δημόσιο πλούτο και τα εργαλεία ανασυγκρότησης. Η πολιτική του ξεπουλήματος θα ανατραπεί, δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τη χώρα και τους εργαζόμενους".

 enet.gr
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah