Οκτώ υποψήφιοι για τον ΟΛΘ

5 Ιουν 2014

Οκτώ υποψήφιοι για τον ΟΛΘ
 Οκτώ όμιλοι εκδήλωσαν σήμερα ενδιαφέρον για την απόκτηση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), ενώ πέντε περνούν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ). 
Συγκεκριμένα, για τον ΟΛΘ εκδήλωσαν αρχικό ενδιαφέρον η APM Terminals (του ομίλου Maersk), η γερμανική Deutsche Invest Equity Partners, GmbH, η ελβετική Duferco Particiption Holding, η International Container Terminal Services από τις Φιλιππίνες, ο γιαπωνέζικος όμιλος Mitsui & Co., Ltd., η P&O Steam Navigation Company, η κοινοπραξία των ρωσικών σιδηροδρόμων με τον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η τουρκική Yilport Holding, Inc.
Επόμενο βήμα είναι, οι σύμβουλοι αξιοποίησης να αξιολογήσουν τις υποβληθείσες αιτήσεις και να υποβάλουν την εισήγησή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.
Επιπλέον, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, τα πέντε επενδυτικά σχήματα που εισέρχονται στη Β’ φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε.: APM Terminals, B.V, COSCO (Hong Kong) Group Limited, International Container Terminal Services, Inc, Ports America Group Holdings, Utilico Emerging Markets Limited.
Κατά τη Β’ Φάση, οι προεπιλεγέντες επενδυτές θα αποκτήσουν πρόσβαση σε λεπτομερή στοιχεία για το περιουσιακό στοιχείο και τους σχετικούς όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας.

sofokleousin.g
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah