Μitsui: Ο ΟΛΘ είναι μόνο η αρχή για τον ιαπωνικό κολοσσό

2 Ιουλ 2014

Πού στρέφεται, πέραν του ΟΛΘ, το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα του Mitsui Group, του ιαπωνικού γίγαντα με δραστηριότητα άνω των 2,2 δισ. ευρώ ετησίως
02 Ιουλ 2014 - 05:51
Picture 0 for Μitsui: Ο ΟΛΘ είναι μόνο η αρχή για τον ιαπωνικό κολοσσό
της Άννης Καρολίδου 
 
Μια από τις δύο μεγαλύτερες οικονομικές δυνάμεις της Άπω Ανατολής, η Ιαπωνία, είναι έτοιμη να επενδύσει στην Ελλάδα, μέσω  ενός από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους διεθνώς, του Mitsui Group. 
 
O Όμιλος Mitsui, ένα σύμπλεγμα επιχειρήσεων  με το δικό του χρηματο-οικονομικό πυρήνα, οργανωμένος σε αυτό που στην Ιαπωνία αποκαλείται «keiretsu», σχεδιάζει να επενδύσει στην Ελλάδα, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης αλλά όχι μόνο. 
 
Όπως πληροφορείται η Voria.gr, η Mitsui, θέλει να μπει στον παραγωγικό πρωτογενή τομέα έχοντας τρεις στόχους: 
 
-Nέα projects σε γνώριμες από παλαιότερες εποχές καλλιέργειες, που ταλαιπωρήθηκαν από την πολιτική των επιδοτήσεων. 
 
-Αναπτύξεις νέων καλλιεργειών για τις οποίες υπάρχει μεγάλη ζήτηση στη διεθνή αγορά. 
 
-Παραγωγικά projects με τη χρήση της συμβολαιακής γεωργίας. 
 
Για τη Mitsui πρωτοακούσαμε στις αρχές του 2000, όταν μέσω της Mitsui Europe, μπήκε μέτοχος στη Redestos, τη holding του ομίλου Ευθυμιάδη με ποσοστό 12,6%.
 
Εκείνη η μετοχική σχέση κράτησε μέχρι και πριν τη διαβόητη οικονομική κρίση, όταν η Mitsui αποφάσισε και έμεινε στις εταιρείες που είχε ποσοστό τουλάχιστον 34%. Ωστόσο, η συνεργασία με τον όμιλο Ευθυμιάδη, τον οποίο προμηθεύει με αγροχημικά, συνεχίσθηκε. 
 
Σήμερα πλέον, η Mitsui ξαναβλέπει την Ελλάδα και εκτός από το Λιμάνι και τον κλάδο των μεταφορών, εξετάζει τις προοπτικές επενδύσεων στα αγροτοδιατροφικά. 
 
Ποιος είναι ο όμιλος Μitsui
 
Ο Όμιλος, με παρουσία σε 66 χώρες και περιοχές, δραστηριοποιείται από το γενικό εμπόριο, τα logistics  και τις διαμεταφορές, στις τραπεζικές και επενδυτικές υπηρεσίες, στην παραγωγή χάλυβα και ορυκτών, στα βαριά έργα υποδομών, αλλά και στο real estate, στα χημικά, την ενέργεια, την παραγωγή τροφίμων  και…τόσα άλλα. 
 
Στις  κυριότερες εταιρείες του Ομίλου, περιλαμβάνονται οι: Mitsui & Co., Sumitomo Mitsui Banking Corporation, Sapporo Breweries, Toray Industries, Mitsui Chemicals, Isetan Mitsukoshi Holdings, Sumitomo Mitsui Trust Holdings, Mitsui O.S.K. Lines and Mitsui Fudosan.
 
Τα μεγέθη του Ομίλου είναι τόσο μεγάλα που φαντάζουν ιλιγγιώδη. Σύμφωνα με την έκθεση της τελευταίας οικονομικής χρήσης (Μάρτιος 2014), τα καθαρά ενοποιημένα έσοδα ήταν 307,9 δισ. γεν (2,22 δισ. ευρώ),  μειωμένα σε σχέση με της προηγούμενης χρήσης λόγω της επιβράδυνσης των ευρωπαϊκών οικονομιών αλλά και οικονομικών υπό ανάπτυξη. 
 
Εάν η Mitsui αποφασίσει να επενδύσει στην Ελλάδα και σε άλλους κλάδους πέραν των λιμενικών υποδομών-υπηρεσιών, θα πρέπει να περιμένουμε επενδύσεις σημαντικής κλίμακας αλλά και δυναμικής.

voria.gr
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah