Στα ύψη οι κινήσεις εμπορευματοκιβωτίων στον προβλήτα Ι του ΟΛΠ τον Ιούλιο

26 Αυγ 2014


Αφιξη στο λιμάνι του MSC London, του μεγαλύτερου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που έχει καταπλεύσει στον Πειραιά.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Ιστορικό υψηλό κατέγραψαν οι κινήσεις εμπορευτοκιβωτίων (50.517 κινήσεις) κατά τη διάρκεια του φετινού Ιουλίου, στον προβλήτα Ι του ΟΛΠ, ενώ η παραγωγικότητα ανά βάρδια έχει αυξηθεί φέτος σε 161 κινήσεις, έναντι 115 κινήσεων κατά το 2009, μια άνοδος της τάξεως του 40%. Τα στοιχεία αυτά επισήμανε χθες η διοίκηση του ΟΛΠ, στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες στο λιμάνι, με αφορμή την άφιξη στο λιμάνι του MSC London, του μεγαλύτερου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που έχει καταπλεύσει στον Πειραιά.

Πρόκειται για ένα θαλάσσιο «γίγαντα», μήκους 399 μέτρων και μεταφορικής ικανότητας 16.652 εμπορευτοκιβωτίων, ο οποίος ναυπηγήθηκε φέτος και αποτελεί πλέον τη «ναυαρχίδα» της MSC, της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων παγκοσμίως, μετά τη Maersk. Η εν λόγω εταιρεία είναι, άλλωστε, η μεγαλύτερη πελάτις και χρήστρια του λιμανιού του Πειραιά (σε ΟΛΠ και ΣΕΠ), ούσα η βασική πελάτις του ΟΛΠ σε ό,τι αφορά τη δραστηριότητα του προβλήτα Ι, που σημειωτέον παραμένει υπό τον έλεγχο του Οργανισμού (η Cosco διαχειρίζεται, μέσω της ΣΕΠ, τους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ). Επίσης, η MSC είναι η μία από τους τέσσερις μεγαλύτερους μεταφορείς, σε ό,τι αφορά τη δραστηριότητα της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά.

Πέραν της διοίκησης του ΟΛΠ, το μεγαλύτερο πλοίο που έχει καταπλεύσει σε ελληνικό λιμάνι, επισκέφτηκε χθες και ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ενώ στη σχετική εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο γ.γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος, καθώς και η πρόεδρος της MSC Greece, Χριστίνα Θεοδωρίκα.

Σε σχετικές δηλώσεις του, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι το λιμάνι του Πειραιά έχει σήμερα τις υποδομές και συνεπώς ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε σχέση με τα λιμάνια της Ιταλίας, καθώς είναι σε θέση, λόγω και του βάθους του, να φιλοξενήσει τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, προσφέροντας δυνατότητες που δεν συναντώνται σε άλλα λιμάνια της Μεσογείου. Οπως τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης, «η ανάπτυξη της χώρας έρχεται μέσα από τα λιμάνια και συγκεκριμένα, μέσα από την αύξηση των δυνατοτήτων τους, μέσα από τον διεθνή τους προσανατολισμό». Συμπλήρωσε δε ότι «για να το πετύχουμε αυτό χρειαζόμαστε σοβαρές, ουσιαστικές διεθνείς συνεργασίες, όπως η συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με την MSC, που είναι ο υπ’ αριθμόν 1 πελάτης μας». Ο υπουργός επανέλαβε, τέλος, την πρόθεση της κυβέρνησης να καταστήσει τον Πειραιά ένα μεγάλο διαμετακομιστικό κέντρο.

.kathimerini.gr
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah