Κλιμάκιο της ΓΣΕΕ επισκέφθηκε ΟΛΘ, ΕΛΒΟ και Hellenic Steel για εργασιακά

6 Σεπ 2014


Διαδοχικές επισκέψεις και συναντήσεις με σωματεία εργαζομένων στον ΟΛΘ, την ΕΛΒΟ και τη Hellenic Steel είχε, σήμερα, Παρασκευή, κλιμάκιο της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Γιάννη Παναγόπουλο.

Τον κ. Παναγόπουλο συνόδευαν ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Βαγγέλης Μουτάφης, μέλη της διοίκησης της Συνομοσπονδίας, ο διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Γιώργος Αργείτης, ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης και στελέχη του Κέντρου.

ΟΛΘ: Αξιοποίηση υπό δημόσιο έλεγχο

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στον ΟΛΘ, παρουσία του προέδρου της ΟΜΥΛΕ Γιώργου Γεωργακόπουλου και του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Συμεών Λευθεριώτη συζητήθηκαν, με τα σωματεία εργαζομένων του Οργανισμού, οι τελευταίες εξελίξεις σε ότι αφορά τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του φορέα και εκφράστηκε η αντίθεσή τους.

Αποφασίστηκε, δε, να επιδιωχθεί, με πρωτοβουλία της ΓΣΕΕ και των σωματείων, νέα συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς και τις τοπικές αρχές της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, ώστε να «επαναβεβαιωθεί» μαζί τους, η πρόταση για αξιοποίηση του λιμανιού, υπό δημόσιο έλεγχο, με άλλους τρόπους.

Τέθηκε, επίσης, ζήτημα άμεσης πρόσληψης τριάντα χειριστών μηχανημάτων για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών.

«Το λιμάνι δεν είναι ένα απλό 'όχι' στην ιδιωτικοποίηση, πρέπει να είναι ένα μεγάλο 'ναι' στην αναπτυξιακή προοπτική, στον αναπτυξιακό σχεδιασμό» τόνισε ο κ. Παναγόπουλος, επισημαίνοντας την ανάγκη συγκερασμού των προτάσεων των εργαζομένων προκειμένου να υπάρχει μια «ενιαία εκφορά της απαίτησης απέναντι στην πολιτική ηγεσία, η οποία παλινδρομεί ανάμεσα στις απαιτήσεις των δανειστών και στους ερασιτεχνισμούς σχεδιασμών που δεν έχουν καμία προοπτική».

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο της ΓΣΕΕ και του ΕΚΘ έγινε δεκτό από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΛΘ Α.Ε. Στέλιο Αγγελούδη, στον οποίο και εξέθεσε τα αιτήματα κι αυτός, από την πλευρά του, επανέλαβε τις θέσεις της διοίκησης του Οργανισμού για αξιοποίηση του λιμανιού, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό μοντέλο ανάπτυξης και διαχείρισης των λιμένων.

ΕΛΒΟ: Συζητάμε εναλλακτικές λύσεις, χωρίς απολύσεις

Κατά την επίσκεψη στην ΕΛΒΟ, οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν για την ιδιαίτερη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την υπαγωγή της εταιρείας σε ειδική εκκαθάριση.

Από την πλευρά του, ο κ. Παναγόπουλος σημείωσε ότι η ΓΣΕΕ τάσσεται υπέρ ενός σχεδιασμού για ενιαίο φορέα αμυντικής βιομηχανίας και είναι ανοιχτή στη συζήτηση για εναλλακτικές λύσεις, αλλά με αδιαπραγμάτευτη την «κόκκινη γραμμή» για «διατήρηση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων».

Το κλιμάκιο της ΓΣΕΕ επισκέφθηκε, επίσης, τη Hellenic Steel και ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους και τη διοίκηση για διοικητικά και εργασιακά ζητήματα, για τα τρέχοντα προβλήματα, αλλά και για τις οικονομικές δυνατότητες και προοπτικές, καθώς το 70% της παραγωγής εξάγεται σε άλλες χώρες.

 tovima.gr
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah