Ολα όσα έγιναν στην τελετή παράδοσης του ΥΝΑ

29 Ιαν 2015


Η… ώρα ΣΥΡΙΖΑ, η «αντιπαράθεση» ανάμεσα στον απερχόμενο και στους νέους επικεφαλείς του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, συγκίνηση, ενθουσιασμός και μεγάλο ενδιαφέρον για τις θέσεις της νέας κυβέρνησης ήταν τα βασικά στοιχεία της τελετής παράδοσης παραλαβής στο αίθριο του πέμπτου ορόφου του κτηρίου της Ακτής Βασιλειάδη.
Ωστόσο, τόσο ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός, που θα έχει αρμοδιότητα στη Ναυτιλία, Θοδωρής Δρίτσας δεν…. απογοήτευσαν δίνοντας ξεκάθαρο στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της Ναυτιλίας.


Συγκεκριμένα, ο κ. Σταθάκης απαντώντας, εμμέσως, και στον κ. Βαρβιτσιώτη, που ζήτησε να μην καταργηθεί το υπουργείο, υπογράμμισε ότι:
  • Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου θα παραμείνει ως έχει και η ένταξη του στο υπερ- υπουργείο γίνεται για να ενισχυθεί ο ρόλος του στην Εθνική Οικονομία.
«Ήρθαμε για να λύσουμε προβλήματα και όχι να δημιουργήσουμε νέα», υπογράμμισε ο νέος υπουργός, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι για όλο το προσωπικό, ένστολο και πολιτικό, θα υπάρχει αξιοκρατική αντιμετώπιση.
Η διαβεβαίωση του κ. Σταθάκη έγινε δεκτή με χειροκροτήματα απ’ όλους τους παριστάμενους, όπως και αργότερα η αναφορά του κ. Δρίτσα για ενίσχυση του ρόλου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής.


Ο Θοδωρής Δρίτσας, που ήταν κοινοβουλευτικά υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανώς συγκινημένος, υπογράμμισε ακόμα ότι:
  1. Θα ενισχυθεί η Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση.
  2. Σταματάει εδώ η ιδιωτικοποίηση των Οργανισμών Λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης, μια απόφαση που η ανακοίνωσή της συνοδεύτηκε από θερμά χειροκροτήματα από εργαζόμενους στο λιμάνι αλλά και από τον εφοπλιστικό χώρο.
Για το θέμα της συμφωνίας με την Cosco ανέφερε ότι η συμφωνία θα γίνει σεβαστή αλλά θα εξαντληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να γίνει πιο επωφελής για το δημόσιο συμφέρον.
  1. Θα αντιμετωπιστεί η ανεργία των ναυτικών.
  2. Θα δοθεί βάρος στην ενίσχυση της ναυτοσύνης, την οποία, όπως είπε, κινδυνεύουμε να χάσουμε.

Η τελετή παράδοσης- παραλαβής είχε συγκεντρώσει πολύ κόσμο, από ένστολο και πολιτικό προσωπικό, την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, εκπροσώπους της ναυτεργασίας και του εφοπλισμού, συνδικαλιστές από μια σειρά σωματεία, όπως των εργαζόμενων στο λιμάνι κ.α., όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ και Β’ Πειραιά, οι Αντιπεριφερειάρχες Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και Νήσων Τάκης Χατζηπέρος, ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, εκπρόσωποι του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας και πολλοί εκπρόσωποι Μέσων Ενημέρωσης.
Η ώρα έναρξης ήταν προγραμματισμένη για τη 1 το μεσημέρι, ωστόσο η νέα ηγεσία του υπουργείου καθυστέρησε να έρθει- λόγω προηγούμενης παράδοσης και παραλαβής σε άλλο υπουργείο- γεγονός, που προκάλεσε αρκετά σχόλια για την… «ώρα ΣΥΡΙΖΑ».


Τελικά, οι κύριοι Σταθάκης και Δρίτσας έφτασαν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, οπότε έγινε και η υποδοχή τους από τη μπάντα του Λιμενικού Σώματος αλλά και από πολιτικούς υπαλλήλους.
Ανέβηκαν επάνω και κατευθύνθηκαν στο γραφείο, όπου τους περίμενε ο απερχόμενος υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης. Παρέμειναν για λίγη ώρα συζητώντας διάφορα θέματα και στη συνέχεια εξήλθαν όλοι μαζί στο αίθριο σύμφωνα με το εθιμοτυπικό πρωτόκολλο και κάθισαν στην πρώτη σειρά των καθισμάτων ενώ αναγγέλθηκε η έναρξη της τελετής.


Πρώτος πήρε τον λόγο ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος αφού έκανε έναν σύντομο απολογισμό της θητείας του, κάλεσε τη νέα κυβέρνηση να μην διώξει τη Cosco, να μην καταργήσει το υπουργείο Ναυτιλίας και να μην…. κρατικοποιήσει την ακτοπλοΐα.
Στη συνέχεια μίλησαν οι κύριοι Σταθάκης και Δρίτσας τονίζοντας τα παραπάνω βασικά σημεία και ακολούθησε η καθιερωμένη απονομή αναμνηστικών δώρων στον απερχόμενο υπουργό Ναυτιλίας από τον γενικό γραμματέα Θανάση Μπούσιο και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αθαν. Αθανασόπουλο.
Κάπου εκεί ολοκληρώθηκε η τελετή και ο κ. Βαρβιτσιώτης παρέμεινε στον χώρο καθώς τον αποχαιρετούσαν λιμενικοί, πολιτικοί υπάλληλοι και ναυτιλιακοί παράγοντες αλλά και οι δύο νέοι υπουργοί, που δέχονταν τις ευχές.




pireas2day
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah