Θ. Δρίτσας: Σταματούν οι ιδιωτικοποιήσεις ΟΛΠ και ΟΛΘ

10 Φεβ 2015


Η δραστική μείωση της ανεργίας των ναυτικών και η επανακαταξίωση του ναυτικού επαγγέλματος, ο τερματισμός της απλήρωτης εργασίας των ναυτικών, καθώς και η ομαλή και τακτική διεξαγωγή όλων των προγραμματισμένων δρομολογίων της ακτοπλοΐας, αποτελούν τις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης στο χώρο της ναυτιλίας - ανέφερε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Θ. Δρίτσας.

Ιδιαίτερα, ο κος Δρίτσας συνέδεσε την πάταξη της ανεργίας των ναυτικών, με την «επιτακτικά αναγκαία αύξηση της ανταπόδοσης του εφοπλιστικού κεφαλαίου προς την ελληνική κοινωνία» - μιαν ανταπόδοση που «πρέπει να περιλάβει πρώτα απ' όλα την ενίσχυση της απασχόλησης, αλλά και να επεκταθεί και σε άλλα ζητήματα».

Σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, ο κος Δρίτσας επαναβεβαίωσε τη βούληση της κυβέρνησης για παύση της ιδιωτικοποίησης των Οργανισμών των Λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης - ενώ για όπου υπάρχει ήδη εγκαθιδρυμένη εκμετάλλευση λιμανιών ή μαρινών από ιδιώτες, ο κος Δρίτσας έθεσε τέσσερα αναγκαία προαπαιτούμενα: Την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων, την προστασία του περιβάλλοντος, τη διασφάλιση εμπλοκής μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στη συγκεκριμένη παραγωγική δραστηριότητα, (με στόχο την αύξηση της προστιθέμενης αξίας και της κοινωνικής ωφέλειας) και τη διαφάνεια. 
express.gr            
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah