Για να μην ξεχνάμε "Συνάντηση Τσίπρα με τους λιμενεργάτες του ΟΛΠ"

18 Μαΐ 2015

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Α΄ και Β΄ Πειραιά Θ. Δρίτσας και Π. Λαφαζάνης επισκέφθηκαν σήμερα τον ΟΛΠ και συναντήθηκαν με τους απεργούς λιμενεργάτες
Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Α΄ και Β΄ Πειραιά Θ. Δρίτσας και Π. Λαφαζάνης επισκέφθηκαν σήμερα τον ΟΛΠ και συναντήθηκαν με τους απεργούς λιμενεργάτες.

Ο Αλ. Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκαν με τη Διοίκηση του ΟΛΠ και μίλησαν στους απεργούς λιμενεργάτες. Ο Α. Τσίπρας στην ομιλία του τόνισε:

« … Όπως είπα και στη Διοίκηση, θέλω να σας μεταφέρω ένα μήνυμα. Ότι είμαστε έκπληκτοι θετικά από την επιμονή, την ανιδιοτέλεια, την εντιμότητα ενός αγώνα για λογαριασμό της κοινωνίας και όχι για λογαριασμό δικό σας.

Υπερασπίζεστε το δημόσιο πλούτο, υπερασπίζεστε το κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας οι πύλες εισόδου και εξόδου, ένα από τα πιο νευραλγικής σημασίας σημεία όπως το τρίτο λιμάνι της Μεσογείου και το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας να μείνει υπό τον δημόσιο έλεγχο του ελληνικού κράτους.

Η αποικιοκρατική σύμβαση που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση και που η σημερινή λέει ότι θα αναθεωρήσει, δεν μας λέει όμως προς ποια κατεύθυνση, με ποιο πολιτικό στόχο, είναι μια σύμβαση που εκχωρεί ακόμα και τον πυρήνα του κυριαρχικού κρατικού δικαιώματος της εθνικής ασφάλειας και της δημόσιας τάξης σε ιδιωτικά συμφέροντα, στους Κινέζους, οι οποίοι θέλουν να στήσουν εδώ ένα δικό τους χώρο εμπορευματικό με δίκτυο μεταποίησης προϊόντων που θα δημιουργήσει τεράστιο πλήγμα στην τοπική και εθνική οικονομία. Έναν χώρο που θα μετατραπεί σε χώρο ανεξέλεγκτο, χώρο μαύρης εργασίας, εργασιακής ανασφάλειας αλλά και ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας.

Δεν πρόκειται για έναν αγώνα που αφορά στενά και μόνο τους εργαζόμενους στο λιμάνι. Πρόκειται για έναν αγώνα που αφορά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Κι εδώ η νέα κυβέρνηση καλείται πολύ σύντομα να δώσει εξετάσεις. Οι μέρες του μέλιτος ήταν λίγες. Τώρα καλείται να δείξει δείγματα γραφής και να πάρει δύσκολες αποφάσεις, που θα σηματοδοτήσουν και την πορεία στο μέλλον.

Η χώρα χρειάζεται ρήξεις και τολμηρές αποφάσεις. Ρήξεις με μεγάλα συμφέροντα, προκειμένου να προασπίσουμε το δημόσιο πλούτο και την κοινωνική ευημερία. Και βεβαίως για να κάνει κανείς αυτές τις ρήξεις χρειάζεται την υποστήριξη της κοινωνίας και του εργατικού κινήματος.

Υπάρχει εδώ.

Υπάρχει ένα κίνημα που δρα με αποφασιστικότητα, με ανιδιοτέλεια και διεκδικεί την κατοχύρωση του δημόσιου πλούτου και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Η κοινωνία είναι με το μέρος σας. Η πλειοψηφία της είναι με το μέρος σας. Μπορεί να μην είναι η πλειοψηφία των βουλευτών, είναι όμως η πλειοψηφία των πολιτών. Κι εδώ θα κληθεί η νέα κυβέρνηση να δώσει δείγματα γραφής.

Θα ακολουθήσει την πεπατημένη; Την πεπατημένη μετά τις εκλογές να αναιρούνται οι προεκλογικές υποσχέσεις; Προεκλογικά να βγάζουμε φλας αριστερά και μετεκλογικά να στρίβουμε δεξιά; Θα ακολουθήσει την πεπατημένη της προηγούμενης κυβέρνησης να εκποιεί το δημόσιο πλούτο σε ιδιωτικά συμφέροντα και να διαλύει τις εργασιακές σχέσεις ή θα ακολουθήσει την κοινή λογική και το δημόσιο αίσθημα που ζητά μεγάλες αλλαγές, σημαντικές αλλαγές προς όφελος της κοινωνίας.

Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα.

Εμείς ήρθαμε τρεις μέρες πριν τις εκλογές, την Παρασκευή πριν τις εκλογές, εδώ. Και ζητήσαμε δεσμεύσεις. Λέγαμε ότι ο κ. Παπανδρέου και το κόμμα που όλα έδειχναν ότι θα γίνει κυβέρνηση, στα κρίσιμα ζητήματα δεν δεσμεύεται. Και ζήτησα απ΄ αυτόν εδώ το χώρο ναρθούμε μαζί εδώ, ενώπιόν σας, και να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας.

Ήμασταν εδώ και τη Δευτέρα και την Τρίτη και την Τετάρτη και όλες τις μέρες που ακολούθησαν. Και είμαστε και σήμερα εδώ, ζητώντας να υπάρξει μια οριστική ρήξη με τις αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης και να σταματήσουν να εμπαίζουν τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία.

Επαναδιαπραγμάτευση που θα έχει σαν στόχο να δώσει ακόμα περισσότερα στην COSCO, θα είναι μια επαναδιαπραγμάτευση παρωδία και δεν πρόκειται κανείς να ξεγελαστεί. Η μόνη λύση είναι να ανακτήσει το δημόσιο αυτό που του ανήκει. Να ανακτήσουμε το δημόσιο έλεγχο του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας και να κατοχυρωθούν οι εργασιακές σχέσεις για εκατοντάδες εργαζόμενους που όλο το προηγούμενο διάστημα εδώ έχουν λοιδορηθεί, έχουν δυσφημιστεί ότι δήθεν είναι εργαζόμενοι εκατομμυριούχοι, δήθεν είναι τα ρετιρέ κι όλα αυτά τα οποία κάθε φορά που ένας κοινωνικός αγώνας, εργατικός αγώνας βρίσκεται σε ένταση λένε όλοι αυτοί οι οποίοι θέλουν να δυσφημήσουν τον αγώνα.

Εμείς λοιπόν πιστεύουμε -και δεν το λέμε αυτό για να πούμε κάτι και να φύγουμε. Πιστεύουμε ότι αυτός ο αγώνας μπορεί να κερδηθεί. Ο αγώνας σας θα κερδηθεί γιατί έχετε με το μέρος σας την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Καλή δύναμη και καλό αγώνα.»


15/10/2009 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  


ΠΗΓΗ euro2day
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah